Danmission fordømmer terrorangrebet i Pakistan

”Jeg er forfærdet over tragedien, som bl.a. har ramt de kristne i Lahore, og Danmission sender vores dybeste medfølelse til ofrene og til kirken i Pakistan," siger generalsekretær Jørgen Skov Sørensen efter terrorangrebet påskesøndag.

Påskefejringen blandt det kristne mindretal i byen Lahore i Pakistan udviklede sig til et regulært mareridt og et blodbad, da en selvmordsbombe blev udløst i en park påskesøndag. Mindst 72 meldes dræbt – heraf 29 børn.

Danmission har i mange år haft bånd til kirken og til de kristne i Pakistan, hvor kun omkring 5 millioner er kristne ud af landets 175 millioner indbyggere.

”Jeg er forfærdet over tragedien, som bl.a. har ramt de kristne i Lahore. Danmission fordømmer terrorhandlingen og sender vores dybeste medfølelse til ofrene og til kirken i Pakistan. Vi har været i kontakt med vores partnerkirke i Pakistan, som selvfølgelig er rystet over angrebet, men også er til stede blandt ofrene. Mano Rumalshah, som tidligere var biskop i Peshawar Stift og dermed vores nærmeste samarbejdspartner, er i Lahore lige nu og tog straks til parken for at hjælpe og trøste. De kristne i Pakistan har brug for vores forbøn, så de ikke føler sig alene,” siger generalsekretær Jørgen Skov Sørensen.

Udover de mange dødsofre blev mindst 233 mennesker såret ved angrebet, som en pakistansk fraktion af Taliban har taget ansvaret for. Ifølge Taliban var attentatet direkte rettet mod kristne, der var samlet i parken for at fejre påsken.

”Pakistan er et hårdt sted at være kristen, det er et hårdt sted for alle religiøse minoriteter. Vores samarbejdskirke giver udtryk for, at situationen for de kristne forværres. Pakistans kristne er yderligere truet af, at de må tage ansvar for alt, hvad man kan finde på at skælde os i den vestlige verden ud for. Et angreb på kristne bliver anset som et angreb på den vestlige verden,” siger Jørgen Skov Sørensen og tilføjer, at Danmission arbejder for, at der fra politisk side i Danmark kommer større fokus på forfulgte og udsatte kristne.

Pakistan er plaget af terror, som rammer de kristne, men også andre udsatte mål. I 2013 blev kirken i Peshawar Stift i den nordvestlige del af Pakistan ramt af terror – flere end 80 mennesker dræbt. Peshawar Stift – kaldet verdens farligste stift – har samarbejdet med Danmission siden 1901. Her støtter vi kirkeudvikling, religionsdialog og nødhjælp.

Danmissions kondolence til Pakistan – læs her:

Condolences for the Pakistan Embassy

Læs mere om Danmissions indsats i Pakistan – klik her