Nye Danmission-støttede præster i Tanzania

Regionsleder Simon Kristensen sammen med de nyuddannede præster.

Nye Danmission-støttede præster i Tanzania

Med støtte fra Danmission er 7 nye præster ordineret til at virke i den evangelisk lutherske kirke, der mangler veluddannede præster.

Der var stor glæde at spore, da syv tanzanianere for nyligt blev ordineret til præstetjeneste i Den Evangelisk Lutherske Kirke i Tanzania (ELCT). Fra 2013 til 2015 har Danmission støttet uddannelsen af otte teologistuderende på Nyakato Bible College i Mwanza. Heraf blev de syv ordineret til præstetjeneste i ELCTs Stift Øst for Victoriasøen. De nye præster dækker noget af det kæmpe behov, der er for præster i området, hvor der siden 2008 er åbnet 18 nye pastorater.

Danmissions regionsleder Simon Kristensen valgte at hilse de nye præster med ordene fra Filipperbrevet kap. 1,3-6: ”Jeg takker min Gud, hver gang jeg mindes jer, og i alle mine bønner beder jeg altid for jer alle i glæde over, at I har været med i det fælles arbejde for evangeliet lige fra den første dag indtil nu, og i tillid til, at han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Kristi Jesu dag.”

“Jeg valgte de ord, fordi flere af de nye præster har arbejdet som evangelister i stiftet i mange år. På grund af det store og presserende behov for præster i Stiftet Øst for Victoriasøen valgte stiftsledelsen at give evangelister ekstra teologisk uddannelse, så det blev muligt at ordinere dem til præstetjeneste.”

 

Den kristne kirke i Tanzania er rig på mennesker, men mangler veluddannede præster og penge til at drive og udvikle deres menigheder. Derfor arbejder Danmission med kirkeudvikling og uddannelse af præster i Tanzania.

Læs mere om Danmissions arbejde i Tanzania her

Støt nu

Indsæt beløb