Danmission får erhvervskvinden Stine Bosse og debattøren Saliha Fetteh som ambassadører

De to nye ambassadører på besøg hos nogle af de kvinder i Egypten, som Danmission støtter i at skabe deres egen indtægt.

Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Danmission får erhvervskvinden Stine Bosse og debattøren Saliha Fetteh som ambassadører

To stærke, kendte kvinder har valgt at blive ambassadører for Danmission og organisationens arbejde i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.

Stine Bosse er en af Danmarks mest markante topchefer, flere gange udnævnt som en af de mest indflydelsesrige erhvervskvinder i verden, aktiv debattør og medlem af en række bestyrelser. For den tidligere koncernchef i Tryg er ambassadør-opgaven for Danmission en mulighed for at sætte fokus på, hvorfor og hvordan kvinder i udviklingslande spiller en afgørende rolle.

”Mine erfaringer har tydeligt vist mig, at kvinder spiller en særlig rolle i udviklingen af samfund. Derudover føler jeg qua mit køn et særligt ansvar for at gå i dialog med andre kvinder – for selv at lære, men også for at kunne give viden fra mig,” siger Stine Bosse.

De to nye ambassadører skal være med til at øge kendskabet til Danmissions arbejde og være med til at fortælle, hvad Danmission kan og gør fx i Egypten, hvor vi støtter projekter, der lærer kvinder at læse og skrive, støtter skolepiger og hjælper kvinder til at skabe deres indtægt.

Saliha Fetteh er aktiv debattør, lektor på Syddansk Universitet og underviser i bl.a. arabisk – og har hjerte for arbejdet med etniske minoriteter, og hvordan der skabes dialog mellem forskellige kulturer og religioner. Selv konverterede hun som 18-årig til islam:

”Min baggrund har givet mig stor interesse for religion, fordi jeg fra ung har skullet forholde mig til min religiøse baggrund og være i stand til at forklare den for andre,” siger Saliha Fetteh, der har stor interesse for fx Danmissions arbejde med at skabe dialog mellem kristne og muslimer i Mellemøsten.

De to kvinder er netop vendt hjem fra deres første ambassadør-rejse med Danmission til Egypten, hvor de fik et indblik i vores arbejde for at skabe bedre rettigheder for kvinder og børn og for at skabe dialog mellem kristne og muslimer.

Se mere om de to ambassadørers rejse på Danmissions Facebook-side

 FAKTA OM STINE BOSSE DMKairoSocialeMedier013

Siden hun i 1999 fik ansvaret for privatområdet i Tryg, og i 2003 blev koncernchef, har hun markeret sig som en af de dygtigste og mest kendte kvindelige danske topledere. I offentligheden er Stine Bosse kendt for sin åbenhed om personlige forhold og ikke mindst sit engagement for en bedre verden. I 2010 udnævnte FN-generalseketær, Ban Ki-Moon, Stine Bosse som Advocate for mileniumudviklingsmålene og to gange tidligere er hun blevet udnævnt som en af de mest indflydelsesrige erhvervskvinder i verden. Hun blev i 2006 af Finansiel Times placeret som den 11. mest magtfulde kvinde i Europa.

 

DMKairoSocialeMedier019FAKTA OM SALIHA MARIE FETTEH

Saliha Marie Fetteh arbejder til daglig som underviser i arabisk og kulturforståelse på VUC i Odense og som integrationskonsulent i København. Hun underviser desuden i arabisk sprogfærdighed på Syddansk Universitet. Derudover er hun skribent for religion.dk og Fyns Stiftstidende og med i Mangfoldighedsrådet i Odense Kommune. Desuden sidder hun i bestyrelsen hos organisationen ”2 timer om ugen”, der støtter inklusion af etniske minoriteter og deres børn i det danske samfund og aktiv i undervisningstilbuddet “Din tro – min tro”.

Læs mere om Danmissions arbejde i Egypten her

Fotos: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen