Tanzaniansk lærling konkurrerer i murernes  danmarksmesterskab

Tanzaniansk lærling konkurrerer i murernes danmarksmesterskab

Mujuni er i Danmark for at blive en dygtigere murer - til hverdag går han på Nkwenda håndværkerskole, Enemærke & Petersen støtter via Danmission

Mujuni har rejst 8000 km fra Tanzania til erhvervsskolen i Hjørring for at deltage i murernes danmarksmesterskab, som begynder i dag. Til daglig går han på håndværkerskolen Nkwenda i Tanzania, men er inviteret til Danmark af virksomheden Enemærke & Petersen for at lære nye færdigheder og metoder, som han kan tage med hjem efter opholdet i Danmark. Enemærke & Petersen støtter håndværkerskolen gennem Danmission.

Se mere på Facebook – klik her: 

“I Tanzania bygger vi kun med ét lag mursten, for der er ikke så koldt som i Danmark,” siger Mujuni, som da også beholder tophuen på indendøre på erhvervsskolen.

“Efter at have gjort min uddannelse færdig på håndværkerskolen Nkwenda er jeg en dygtig murer. Så kan jeg hjælpe min familie og andre, som bor primitivt. Og får jeg endnu mere støtte, vil jeg videreuddanne mig og blive endnu dygtigere,” siger den unge mand.