Brugte stoppenåle kan – også – bruges til fysikforsøg

Skolepigerne i Tanzania har på flere måder god gavn af de stoppenåle og hæklenåle, som Danmissions frivillige netværkskonsulent Bodil Jørgensen har taget med til dem.

”Da skolepigerne mødte op, her efter ferien, havde alle nye skoletrøjer. Ingen masker løb. Jeg har dog allerede observeret de første masker, der løber, så jeg skal nok få brug for hæklenålene. Håber så, pigerne har lidt tid til at lære, hvordan man masker en strikket skoletrøje op – fritid har de, godt nok, ikke meget af. Stoppenålene har jeg brugt til fysikforsøg – magnetisme – man kan lave rækker af små stoppenåle, som hænger fast i hinanden ved hjælp af magnetisme. Jeg har lånt en magnet – uden angivelse af poler, men dog en magnet. Den havde jeg dog ikke noget at bruge den til, hvis jeg ikke havde haft stoppenålene – så tusind tak for dem.”

Sådan fortæller Bodil Jørgensen, der til daglig er Danmissions frivillige netværkskonsulent i Haderslev Stift, men lige nu er seniorvolontør som lærer på en kostskole for 300 piger i Tanzania. Stoppenålene og hæklenålene har Danmission Genbrug været med til at indsamle, så Bodil Jørgensen kan lære pigerne at reparere deres tøj.

Klik her, hvis du vil læse mere om Bodil Jørgensen oplevelser i Tanzania!

Fx om hvordan viceskoleinspektøren kalder hende op på sit kontor til en alvorlig snak med det retoriske spørgsmål: ”Tror du virkelig, børnene kan lære noget, hvis du ikke straffer dem?”