Ny Danmission-bog giver konkrete redskaber til at forebygge religiøs ekstremisme

Ny Danmission-bog giver konkrete redskaber til at forebygge religiøs ekstremisme

Ny gratis håndbog målrettet undervisere, organisationer og politikere giver konkrete bud på, hvordan radikalisering og ekstremisme kan forebygges.

En ny gratis håndbog, der er tilgængelig på både engelsk og arabisk (download herunder) giver konkrete bud på og værktøjer til, hvordan religiøs ekstremisme og radikalisering kan forebygges. Bogen, der er målrettet undervisere, organisationer og politikere, der har interesse for, arbejder med eller møder religiøs ekstremisme, er udgivet med støtte fra Det Arabiske Initiativ.

Titlen på den nye håndbog er: Fostering Social Resilience Against Extremism

Forfatterne og hjernerne bag er en mangfoldig gruppe af kristne, muslimer og ikke-troende med vidt forskellig professionelle baggrunde. Til fælles har de en brændende tro på dialog som et redskab til fredelig sameksistens og tanken med håndbogen er at inspirere og klæde andre på til at igangsætte egne initiativer.

Bogens forfattere er alle en del af træningsprogrammet Ledere for interreligiøs forståelse (Leaders for Interreligious Understanding), som Danmission og de mellemøstlige partnere Adyan, Forum for Development and Culture (FDCD) og Coptic Evangelical Organization for Social Services (CEOSS) står bag med støtte fra Det Arabiske Initiativ.

Motivationen, der ligger bag udgivelsen, er den tiltagende religiøse ekstremisme, der strækker sig på tværs af nationale og kulturelle grænser. Håndbogen er baseret på den overbevisning, at ekstreme tanker vokser ud af en social kontekst og ikke ud af den blå luft. Derfor spiller civilsamfundet i både Danmark og i de arabiske lande en uvurderlig rolle, som ikke kan løftes med hurtige politiske beslutninger. Bogen introducerer kortfattet fænomenet ekstremisme og dialog som metode. Afslutningsvis er et mini-inspirationskatalog af prototyper på initiativer, der kan bruges inden for det religiøse felt, i medieverdenen, i politik og uddannelsesinstitutioner for at forebygge radikalisering og ekstremisme.

DOWNLOAD DEN NYE HÅNDBOG HER:

TOOLKIT Leaders for interreligious understanding Arabic

TOOLKIT Leaders for interreligious understanding

LEADERS FOR INTERRELIGIOUS UNDERSTANDING (LIU) er et samarbejde mellem Danmission og fire partnerorganisationer; egyptiske Coptic Evangelical Organization for Social Services (CEOSS), jordanske The Royal Institute for Inter-Faith Studies (RIIFS) og libanesiske Forum for Development and Culture (FDCD) og Adyan. Over de seneste fire år er cirka 100 unge ledere fra Egypten, Libanon, Syrien og Danmark blev uddannet i interreligiøst dialogarbejde.

LIU finansieres af Det Arabiske Initiativ. Læs mere om Danmissions projekter under Det Arabiske Initiativ her.