40 års venskab fejres

Foto: Lea Bonde

40 års venskab fejres

Hasle Kirke fejrer, at de i 40 år har haft en venskabsforbindelse gennem Danmission med et sogn i Tanzania.

 

Siden 1975 har Hasle Kirke haft et helt særligt forhold til sognet Kyaitoke i det nordvestlige hjørne af Tanzania. Forbindelsen blev etableret, da missionær Knud Ochsner vendte hjem efter at have været udsendt for Det Danske Missionsselskab og blev sognepræst i Hasle.

LÆS MERE OM DANMISSIONS KIRKEUDVIKLENDE ARBEJDE HER

For sognepræst i Hasle Kirke, Berit Schelde Christensen hersker der ingen tvivl, om at venskabsforbindelsen skaber fællesskab og samhørighed mellem de to menigheder.

”Vi føler os i slægt med vores venner, selv om vi lever under meget forskellige forhold. Der er en gensidighed og respekt i forholdet, som vækker glæde og varme og gør det meget konkret, at det kristne budskab handler om glæden ved ikke at være henvist alene på sig selv,” siger Berit Schelde Christensen og uddyber:

”Det er vigtigt for os at have en venskabsforbindelse til en kirke i udlandet, fordi det gør kirkens verdensvide fællesskab konkret. Vi beder ikke alene for kirken i verden – men også særligt for vores venskabsmenighed i Kyaitoke – mennesker af kød og blod, som vi kender til og følger”.

Gennem årene har Hasle Kirke ofte haft besøg fra Tanzania, og der har været arrangeret studieturer til Tanzania. Når der kommer besøg fra Tanzania i kirken i Hasle, så sættes der samtidig ansigter og fortællinger på kirke, kristendom og livsforhold i Tanzania.

”Det er herlig anskuelsesundervisning for eksempelvis konfirmander og mini-konfirmander,” mener Berit Schelde Christensen.

Det lange venskab fejres tirsdag 2. februar med en venskabsmenighedsfest i Hasle Kirke. Aftenens program byder på gudstjeneste, fællesspisning og Fortælling derudefra ved Kristine Kaaber, der er tidligere udsendt for Danmission i Tanzania. Alle er velkomne!

Læs mere om arrangementet her