Danmission sender ny udviklingsfaglig rådgiver til Madagaskar

Danmission sender ny udviklingsfaglig rådgiver til Madagaskar

Med tyve års erfaring fra humanitært udviklingsarbejde i bagagen rejser Agyedho Othwonh Bwogo til verdens fjerdestørste ø som udsendt for Danmission.

54-årige Agyedho Othwonh Bwogo er netop tiltrådt som ny udviklingsfaglig rådgiver for Danmissions arbejde i Madagaskar.

Siden 1978 har Danmission haft engagement på den store ø, der ligger i det Indiske Ocean 400 kilometer fra Afrikas østkyst. Her arbejder Danmission i dag med kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og dialog for at styrke landet, som er et af verdens fattigste, og hvor tre ud af fire familier lever i fattigdom.

LÆS MERE OM DANMISSIONS ARBEJDE I MADAGASKAR

Agyedho Othwonh Bwogo skal stå for udviklingen af Danmissions fattigdomsbekæmpende arbejde på øen og får ansvar for tilsyn og opfølgning på projekter og budgetter samt kapacitetsopbygning og rådgivning. Et arbejde som foregår i tæt kontakt med Danmissions samarbejdspartner, den Madagassiske Lutherske Kirke (FLM) og andre partnere.

Agyedho Othwonh Bwogo, der oprindeligt er fra Sydsudan, men har boet i Danmark i en årrække, har en bachelorgrad i landbrugsvidenskab og en mastergrad i virksomhedsadministration. Hun har i flere perioder arbejdet for Folkekirkens Nødhjælp i både Danmark og Sydsudan og var i fem år ansat som konsulent og rådgiver for Kirkernes Verdensråd i Geneve. Hun har desuden været gæsteunderviser ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Syddansk Universitet og København Erhvervs Akademi (KEA), Management.

STØT DANMISSION

Den nyansatte udviklingsrådgiver glæder sig til at flytte til Madagaskar og begynde et nyt kapitel af sit arbejdsliv.

”Jeg glæder mig til at bidrage med mine erfaringer og store interesse for at arbejde med fattigdomsbekæmpende projekter, der hviler på de kristne værdier, liv og menneskesyn. Og jeg glæder mig til at lære et nyt land at kende og være med til at skabe gode resultater der,” siger Agyedho Othwonh Bwogo, der flytter til hovedstaden Antananarivo i løbet af februar.