Nicolaj Hørlyck ny formand for Danmission IKON

FOTO: Brorsons Kirke

Nicolaj Hørlyck ny formand for Danmission IKON

Børne- og ungdomspræst i Brorsons Kirke og tidligere udsendt for Danmission er ny formand for Danmission IKON.

Nicolaj Hørlyck har overtaget posten som formand for Danmission IKON, som er en arbejdsgren under Danmission, der arbejder med religionsdialog.

Nicolaj Hørlyck, der tidligere har været udsendt til Indien for Danmission, har stor erfaring med arbejdet med religionsdialog og trosmøder. I Indien levede og arbejdede Nørrebro-præsten tæt sammen med indiske kristne, hinduer og muslimer, samt med åndeligt søgende med vestlig baggrund. Og netop hans store interesse for andre religioner vil være drivkraften i formandsarbejdet.

”IKON skaber mulighed for det helt nære og personlige møde med mennesker af anden tro. Trosmødet bliver mere og mere relevant i samfundet”, siger Nicolaj Hørlyck, der har siddet med i IKON’s styregruppe siden 2014.

 

Nicolaj Hørlyck

Nicolaj Stubbe Hørlyck (nr. 2 fra venstre) i dialog under gudstjeneste i Indien 2014. FOTO: Asbjørn Lauerberg

I sit daglige virke som præst på Nørrebro i København har han en tæt dialog med muslimer og moskeer i området.

”Samtidig er jeg selv meget inspireret af yoga og meditation og oplever, at det fortsat er en vigtig del af manges liv – også inden for kirken. Jeg glæder mig til, at IKON kan udvikle sit arbejde inden for begge disse områder”, siger den nye formand, der afløser Louise Buch Viftrup på posten.

Nicolaj Hørlyck er født i 1975 og har tidligere arbejdet for FDF, Kirketjenesten/Økumenisk Ungdom, KFUM og KFUK i Danmark og Danmission.

Danmission IKON arrangerer bl.a. rejser til Indien, hvor Danmission støtter Dialogcentret Quo Vadis, afholder foredragsaftener og står bag kurset Dialogpiloterne. Læs mere om Danmission IKON her.

Interesserer du dig for religionsdialog og trosmøder? Så blIv en del af Danmission IKON – kontakt:

STØT DANMISSIONS ARBEJDE I ASIEN, AFRIKA, MELLEMØSTEN OG DANMARK