Danmission-engle til to burmesiske "engle"

Danmission-engle til to burmesiske "engle"

Hilsen fra formand Peter Fischer-Møller, som netop nu er i Myanmar for at besøge Danmissions arbejde.

Tirsdag aften mødtes vi med 14 tidligere “Fellows” i Myitkyina. Det er unge mennesker, der er tilknyttet organisationen Shalom, som Danmission støtter og samarbejder med. De unge i alderen 18-35 år melder sig som frivillige for to år, får 2 måneders uddannelse og tager derefter på egen hånd ud til fjerntliggende landsbyer eller flygtningelejre, hvor de bistår med undervisning af børn, rådgivning og konflikthåndtering. Det var bevægende at høre deres beretninger om livet som fattig blandt fattige, og hvordan de i løbet af de to år – flere af dem havde forlænget deres “kontrakter” med et eller flere år – havde opbygget tillid, delt deres viden og kræfter og havde bidraget til, at de lokale samfund bevægede sig mod en lidt lysere fremtid. Lige nu knyttes der store håb til det forestående regeringsskifte, hvor Ang San Su Chi får en afgørende rolle. Men de unge mennesker ved godt, at et samfund ikke ændres til det bedre af en enkelt person. De har selv  ydet og er parat til at yde deres.

På billedet er to af disse “Alumni” – engle – som hver har fået en Danmission-engel som tak for deres indsats.

foto-www

Mange hilsner fra Peter Fischer-Møller