57 nyuddannede syersker fra Upendo

57 nyuddannede syersker fra Upendo

Stort tillykke til de 57 nye syersker, der i december blev uddannet fra Danmissions syskole, Upendo, på Zanzibar.

Der lød høje hurra-håb, da der blev uddelt diplomer til de 57 kvinder, der for nylig blev uddannet syersker med speciale i broderi og skrædderarbejde, fra syskolen Upendo på øen Zanzibar i Tanzania.

Familie og venner var mødt frem for at fejre de nyudklækkede syersker, der har gennemgået et uddannelsesforløb på syskolen. Siden 2005 har Danmission tilbudt professionelle syfærdigheder til kvinder på Zanzibar, der gør det muligt for dem at forsørge deres familie. Når kvinderne er færdige på syskolen, er de klædt på til det tanzanianske arbejdsmarked. Mange tanzanianske kvinder har hverken en uddannelse eller et job, og det gør dem sårbare og økonomisk afhængige af andre. Mænd er ofte garanten for et mere sikkert liv, og efterlader mange kvinder magtesløse, når fattigdommen truer, eller de mister deres mand til HIV/AIDS.

upendo-kvinder med Lotte

Lotte Bredholt, der er udsendt til Zanzibar for Danmission og tilnyttet Upendo som projektkonsulent, var med til at fejre de nye syersker.

diplomer overrækkes

Én af de nyuddannede syersker modtager sit diplom.

Upendo spiller samtidig en vigtig rolle som dialogskaber mellem muslimske og kristne kvinder. For på syskolen kan de blive en del af et fællesskab, der går på tværs af religioner. Og det er vigtigt at skabe dialog mellem øens religiøse grupper for forholdet mellem kristne og muslimer er anspændt på Zanzibar, hvor der med jævne mellemrum siden 1500-tallet har været religiøse konflikter.

På den festlige dag havde kvinderne selvfølgelig iført sig deres fineste tøj, som de selv har kreeret i løbet af uddannelsen. Med deres nye uddannelse i rygsækken har de mulighed for at skabe deres egen indtjening.

diplom studeres

Læs mere om Upendo her

STØT UPENDO HER