Ny nedskæring i Danmissions arbejde

Ny nedskæring i Danmissions arbejde

Torsdag offentliggjorde regeringen nye besparelser på ulandsbistanden. For anden gang rammes Danmissions arbejde, der nu i alt er beskåret med 4.4 mio. kr.

Det forventes, at Danmark kommer til at modtage 10.000 flere flygtninge i 2016 end budgetteret med, og regeringen har valgt, at det er ulandsbistanden til verdens udviklingslande, der skal holde for. Derfor nedjusteres Danmarks bistandsprogrammer og støtten til internationale organisationer. Der skal spares yderligere 1,8 mia. kr. ud over den besparelse, der allerede har fundet sted. Danmissions arbejder under Det Arabiske Initiativ skæres med 400.000 kr i 2016.

LÆS MERE OM HVORDAN BESPARELSERNE RAMMER DANMISSION

Der sker en større besparelse på Det Arabiske Initiativ, som er Danmarks samarbejdsprogram med Mellemøsten og Nordafrika (MENA). Besparelsen rammer også de strategiske partnerorganisationer, som Danmission, der nedskæres med 10 %.

Danmissions bevilling er på 4 mio. kr., så vi skæres ned med 400.000 kr.

“Vi har allerede måttet beskære arbejdet i udlandet med 3.2 mio. kr. og nu skal vi spare yderligere 400.000 kr. Det er vi kede af, men må også sige, at det kunne have været meget værre. For os at se, er det ikke hensigtsmæssigt at nedskære aktiviteter i Mellemøsten, som er et politisk og religiøst brændpunkt. Vi arbejder lige nu på at finde ud af, hvad der skal skæres væk”, siger Danmission generalsekretær Mogens Kjær.

 

[onlinedonation id=”121″]