Slå igen! Eller bryd hadets onde cirkel!

Slå igen! Eller bryd hadets onde cirkel!

"Det er muligt at løse konflikter fredeligt. Hjælp os til at kunne uddanne endnu flere i aktivt at bryde hadets onde cirkel," siger Mogens Kjær, Danmissions generalsekretær.

Bliver du slået, så slå igen. Du skal ikke finde dig i noget. Dem, der vil os ondt, skal have igen med samme mønt.

Der er nogle, der vil os ondt. Vi udsættes for terror – som for nylig i Paris og Beirut – der skaber frygt, for vi ved ikke, hvor den rammer næste gang. Mennesker, der griber til terror mod os, gør det bl.a., fordi de mener, at vi begyndte med at gøre ondt mod dem.

Er der ikke et andet svar end at slå igen og gøre gengæld? Kan hadets onde cirkel ikke brydes?

Der er et andet svar. Det er at arbejde for fred, for mindre had, for mindre vold.

Det arbejder Danmission med i Danmark, Egypten, Libanon og Syrien. Vi ved, hvad der skaber radikalisering. Mange er blevet radikaliserede, fordi de søger identitet og tilhørsforhold, fordi de tilhører minoriteter, der ikke har haft de samme livsbetingelser som andre eller ikke har fået, hvad de synes, de har ret til. Drejer det sig om Islamisk Stat, tolker de islam voldeligt, så de kan udføre deres forfærdelige gerninger i Allahs navn.

Støt Danmissions arbejde for fred – klik her

Danmission har udrustet en lang række præster, imamer, opinionsdannere og civile i Danmark, Libanon og Syrien til at gå ind i konflikter og skabe fred.

I den sønderskudte by Homs i Syrien har en præst efterfølgende samlet 200 kristne og muslimer, som nu står sammen om at skabe fred i deres område.

Det er muligt at løse konflikter fredeligt. Hjælp os til at kunne uddanne endnu flere i aktivt at skabe fred.

Vi må aldrig opgive håbet om, at mennesker skal kunne leve fredeligt sammen. Verden har brug for mindre vold, mindre terror, mindre had. Verden har brug for, at konflikter søges løst med fredelige midler.

Vi længes efter at kunne gøre noget. Det kan du i dag.

Støt Danmissions arbejde for fred – klik her 

Med venlig hilsen

Mogens Kjær, Danmissions generalsekretær