Gik du glip af høringen om religionsfrihed?

Gik du glip af høringen om religionsfrihed?

Her kan du høre indlæg fra høringen på Christiansborg forleden om religiøse minoriteter og trosfrihed, som Danmission havde taget initiativet til.

Humphrey Safaraz Peters, som er biskop for Peshawar Stift i Pakistan og en af Danmissions partnere, fastslog på høringen 2. september 2015: “Ekstremisme og militarisme vokser fra dag til dag i Pakistan, og vi kristne kommer i skudlinjen. Langt de fleste kristne lever i frygt. Nogle gange er det, som om vi er flygtninge eller slaver i vores eget land. Vores kirker bliver sat i brand, kristne brændes levende, vi bliver udsat for falske anklager om blasfemi osv.”

Mennesker, som taler de politiske eller muslimske magthavere imod i Pakistan, risikerer at komme i skudlinjen. Asma Jahangir, tidligere FN-rapportør for tros- og religionsfrihed samt i en årrække leder af Pakistans menneskerettighedskommission, blev i 2010 valgt som præsident for rådet for Pakistans højesteret. Dette til trods for religiøse protester mod hendes kandidatur, hvor flere mullaher truede folk, der ovevejede at stemme på hende.

”Jeg bliver selvfølgelig bange, men jeg er også blevet vant til truslerne. Det vigtigste for mig er, at jeg er påpasselig og opmærksom.”

Klik her og hør, hvad biskoppen og menneskeretsforkæmperen sagde på høringen.

Du kan også læse reportagen fra høringen ved at klikke her

Foto: Netavisen Sameksistens.dk