Fredag morgen fejrer Danmission verdens fremskridt

Fredag morgen fejrer Danmission verdens fremskridt

Frivillige fra Danmission står klar til at dele chokolade og gode nyheder ud til de morgenrejsende, når det fredag skal fejres, at det går bedre i verdens udviklingslande.

Nyhedskampagnen Verdens Bedste Nyheders årlige morgenevent løber fredag morgen mellem 7.00 og 9.00 af stablen, når knap 200 danske organisationer og virksomheder fejrer, at det går bedre i verden. Traditionen tro står frivillige klar til at dele positive nyheder og lidt lækkerier ud til de morgenrejsende på gadehjørner, stationer, cykelstier og skoler.

Danmission er med og uddeler på Hellerup Station og på Nykøbing Falster Station, og på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København, i Århus og Ålborg er det morgenfriske unge fra Danmission Unge, der står for at dele ud.

Flere end 1500 frivillige, 440.000 aviser og 120.000 chokolader vil på fredag blive delt ud til morgenfriske danskere 140 steder i hele Danmark.

I år er det 6. gang, at Verdens Bedste Nyheder afholder morgenevent for at fejre verdens fremskridt. Og der er grund til at fejre verdens fremskridt og gøre opmærksom på, at der findes gode nyheder fra verdens udviklingslande. For 55 procent af danskerne tror, at verden er blevet værre gennem de sidste 20 år. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for avisen Metroxpress. Kun en fjerdedel af danskerne mener, at verden er blevet bedre.

Det er dén fjerdedel, der har fat i den lange ende. For gennem de sidste 20 år er der sket enorme, positive forandringer i hele verden.

”Hvis man kun ser kortsigtet på verdens udvikling, er der altid nye problemer og katastrofer, og de dårlige historier kommer på forsiden. Men hvis man ser på de lange trends i udviklingen, er det klart, at verden er blevet bedre”, siger Camilla Brückner, der er direktør for FN’s Udviklingsprograms nordiske kontor.

Mere end en milliard mennesker er løftet ud af ekstrem fattigdom siden 1990. Børnedødeligheden er mere end halveret for børn under fem år. Fem ud af seks verden over kan nu læse og skrive, og tallet er endnu højere blandt unge. De mindst udviklede nationer tjener næsten tre gange så meget som i 1990. Levealderen er steget over hele verden, og næsten dobbelt så meget i de mindst udviklede lande som gennemsnittet.

FAKTA OM VERDENS BEDSTE NYHEDERS MORGENEVENT:

Over 100 organisationer deltager

Over 90 virksomheder deltager

Over 130 uddelingssteder

1500 frivillige, ambassadører, politikere og skolebørn deltager

75.000 VBN-aviser + 365.000 omslag på Metroxpress uddeles

120.000 stykker chokolade fra TOMS uddeles