Eleverne på Uhre Friskole i Brande i Midtjylland kan efter sommerferien se frem til at have videosamtaler med elever i Indien som første led i et samarbejde med nogle af de indiske skoler, som drives af Danmissions samarbejdspartner, Arcot-kirken i Indien.
LÆS MERE OM DANMISSIONS ARBEJDE I INDIEN
Ledelsen og bestyrelsen på Uhre Friskole undersøger i øjeblikket mulighederne for, at skolelederen og tre lærere kan rejse til Indien for at opbygge et netværk og lære de potentielle samarbejdspartnere bedre at kende. Det skriver Horsens Folkeblad.
Det hele begyndte med præsten
Ideen om at skabe et netværk mellem Uhre Friskole og skoler i Indien kommer fra den lokale sognepræst i Brande, Anne Dolmer, som underviser konfirmanderne på Uhre.
Anne Dolmer, som har en tæt tilknytning til Danmission, hvor hun bl.a. tidligere har været bestyrelsesmedlem, fandt forbindelsen til Indien gennem Danmissions udviklingsarbejde i landet. Her fik hun kontakt med Sundar Ghandi, der er præst i den lutherske Arcot-kirke, som er Danmissions største samarbejdspartner i landet. Sundar Ghandi har til daglig ansvaret for 150 store og små skoler i Indien.
Det var under et besøg hos Sundar Ghandi, at Anne Dolmer fik indsigt i det arbejde som Danmission støtter i landet med at oprette børneparlamenter. Børneparlamenterne er børnenes talerør i lokalmiljøet og sørger for at undersøge og finde løsninger på de problemer og mangler, som de finder i deres omgivelser. Måske mangler der en brønd i deres landsby, så sørger børneparlamentet for at kontakte de ansvarlige og gøre opmærksom på problemstillingen.
Anne Dolmer valgte at invitere Sundar Ghandi til Uhre Friskole, og her fortalte han både elever og lærere om børneparlementet på skolerne og entreprenørskab i Indien.
LÆS MERE OM DANMISSIONS INDISKE BØRNEPARLAMENTER HER
I Brande glæder de sig til det fremtidige samarbejde, der endnu er under udvikling.
Skoleleder Kent Lykke og souschef Jannie Jakobsen, som er entreprenørskabs-konsulent på Uhre Friskole, fortæller:
”Der er masser af muligheder i et samarbejde med skoler i Indien. Vi tænker i globalisering, og i princippet er det i dag komplet ligegyldigt, om der opstår et samarbejde mellem en dansk skole og for eksempel en sydtysk skole eller et samarbejde mellem en dansk friskole og en skole i Indien. Teknologien gør det muligt for vores elever at skype med eleverne i Indien, og vi har den holdning, at det bestemt ikke gør noget, at vores elever møder en kultur, der er så meget anderledes end vores egen”.