Endnu en vellykket pigelejr

Endnu en vellykket pigelejr

Der var fortællinger fra Danmissions arbejde ude i verden, Bibel-historier og masser af leg, da Kildeborg Pigelejr for nylig blev afholdt for 54. gang.

Der hersker en helt særlig stemning, når Danmission og Kildeborg Pigelejr inviterer til en uge med fortællinger, sang og leg hvert år i sommerferien. Lejren, der bliver afholdt ved Sallingsund i Nordjylland, husede i år 25 piger i alderen 7 – 14 år samt en flok engagerede frivillige, der består af såkaldte køkken-tanter og kusiner.

Køkken-tanterne står for at lave mad til børnene og “kusinerne” er unge frivillige, som laver spændende aktiviteter med børnene. Temaet i år var ”En forunderlig – for underlig verden”. Ud fra den overskrift var omdrejningspunktet at lære børnene noget om kristendom og mission samt at give dem en glad uge med livsudfoldelse, fællesskab og nærvær.

Som en del af temaet fejrede pigerne på Kildeborg jul og sang ”Nu er det jul igen”, og de havde også en bibeltime om juleevangeliet og pyntede juletræ. Alt sammen for at fokusere på, hvordan julen, Jesus fødsel og vores juletraditioner er forunderlige!

I ugens løb fik lejren også besøg af oplægsholdere med tilknytning til Danmission, de havde fx besøg af Andreas Gammelgaard Lauritsen, der er ungdomsentreprenør i Danmission Unge og som fortalte om Danmissions arbejde i Myanmar.

Lejrleder søster Bente Birkmose har været engageret i lejren siden 1988, og hun har også selv været udsendt for Santalmissionen (der i 2000 blev til Danmission) som missionær og sygeplejerske til Bangladesh. Her arbejdede hun blandt spedalske, nogle af verdens mest udsatte, og de billeder, der stadig kommer frem på hendes nethinde, bruger hun i dag, når hun fortæller lejrens piger, om hvordan det er at leve i et land som Bangladesh.

Hvert år samles der på lejren netop ind til Danmissions arbejde i Bangladesh, nærmere bestemt til kostskolen Saraswatipur.

“Børnene er meget optagede af at hjælpe børnene på kostskolen, og derfor har vi også tradition for, at lejren afsluttes med en markedsdag, hvor pigerne sælger småting, de selv har lavet. Og køkkentanterne sælger hjemmelavede bolcher. Det betyder, at vi hvert år kan sende ca. 5000-6000 kroner til Danmissions arbejde på kostskolen”, fortæller Bente Birkmose.

Stemningsfuld aftenafslutning på Kildeborg. Her læser pigerne på skift nogle ord, mens de er iført sari  og står med tændte lys.

IMG_3443 redigeretIMG_3465 redigeret

 

Piger fra Kildeborg vasker grundigt deres hænder med sæbe før de skal spise ris med fingrene – som man gør i Bangladesh.

IMG_3488 redigeret

Pigerne sidder på måtter udenfor lejren og spiser ris og boller i karry med fingrene. Kun højre hånd må normalt bruges til dette.

IMG_3310 redigeret

Der danses, grines og leges på Kildeborg.

IMG_3347 (2) redigeret

“Kusinerne” laver sjov med pigerne på Kildeborg. En morgen stak de pludselig  af fra lejren. De havde efterladt et brev, hvori der stod, at de var taget til Honolulu for at få sol og varme.  Derfor havde de iført sig strandtøj. De kom imidlertid ikke med flyet, men måtte i stedet for vende slukørede og triste tilbage til Kildeborg – til stor glæde og jubel for børnene.

FOTO: Caroline Kastrup Nielsen