Danmission satte forfulgte kristne til debat

Charlotte Dyhr

Danmission satte forfulgte kristne til debat

På årets SommerOase, en stor kristen festival der i disse dage løber af stabelen i Odder, debatterede Danmissions generalsekretær i går, hvordan forfulgte kristne ude i verden bedst støttes.

I den nye Venstre-regerings regeringsgrundlag har hjælp til forfulgte kristne minoriteter fået sin egen plads og er skrevet ind som et særligt fokusområde i regeringens internationale arbejde.

Og at kristne minoriteter i stigende grad forfølges verden over, er noget, som Danmission har stor indsigt i. Derfor var Danmissions generalsekretær, Mogens Kjær, også i går sat i stævne sammen med generalsekretærene Henrik Ertner Rasmussen fra Dansk Europamission, Kim Hartzner fra Mission Øst og Peter Fischer-Nielsen fra Mission Afrika for at debattere, hvordan forfulgte kristne bedst støttes.

De fire organisationer har alle kendskab til problematikken  gennem deres indsatser i lande som blandt andre Irak, Syrien, Nigeria og Libanon.

STØT DANMISSIONS ARBEJDE HER

Og netop de erfaringer delte de torsdag eftermiddag ud af, da de gæstede den kristne festival SommerOase, der i øjeblikket finder sted for 14. gang på Rudehøj Efterskole.Det skriver Århus Stiftstidende.

Muslimer rammes også

“Når det drejer sig om forfølgelse af kristne i nyere tid, har det ikke stået værre til, end det gør nu”, lagde Mogens Kjær fra Danmission ud med at fortælle til paneldebatten, der fandt sted torsdag eftermiddag. Han har et indgående kendskab til situationen, fordi Danmission støtter forfulgte kristne i bl.a. Irak og Syrien.

Selvom debatten fokuserede på det forfulgte kristne mindretal, blev der også lagt vægt på, at moderate muslimer også bliver ramt, når der begås islamisk terror.

“De kristne ikke er de eneste ofre. Ofrene er dem, der ikke tager tilbuddet til sig om at være en del af islamisk terror”, fremhævede Peter Fischer-Nielsen fra Mission Afrika.

Samarbejde er vejen frem

Generelt set var enigheden stor blandt paneldeltagerne, men da det kom til spørgsmålet om, hvad der skal gøres for at bedre forholdene for de forfulgte kristne, var der ikke helt enighed om, hvordan det bør gribes an.

Mens generalsekretær Kim Hartzner fra Mission Øst særligt lagde vægt på en klar afstandstagen til islam og særdeleshed til radikale muslimer som en del af løsningen, fremhævede Mogens Kjær i stedet samarbejdet mellem netop moderate muslimer og kristne som det middel, der er nødvendigt for at hjælpe de forfulgte kristne mindretal.

STØT DANMISSIONS ARBEJDE HER