Danmission bekymret for de varslede nedskæringer i udviklingsbistanden

Den nye regering planlægger at svinge den store sparekniv over udviklingsbistanden. Danmission opfordrer politikerne til at undgå hovsaløsninger og opfordrer til at trække på Danmissions erfaringer i arbejdet med det nye regeringsgrundlag.

Vi ved, at der bliver skåret kraftigt i udviklingsbistanden og måske også i Det Arabiske Initiativ. Vi ved ikke præcist, hvor hårdt og hvordan det vil ramme Danmissions arbejde. Men vi opfordrer politikerne til at tænke sig rigtig godt om og inddrage organisationerne og vores mangeårige viden og erfaring. Vi har ikke brug for en hovsaløsning besluttet hen over sommeren. Det vil få uoprettelige konsekvenser for de fattige og udsatte mennesker, vi har et medmenneskeligt ansvar over for.

LÆS MERE OM DANMISSIONS ARBEJDE HER

Det glæder os, at regeringsgrundlaget har et særligt fokus på at beskytte de kristne og andre minoriteter. Vilkårene for de kristne flere steder i Mellemøsten har gennem mange år været så vanskelige, at det har resulteret i stor migration fra området. Så politisk arbejde for, at kristne kan leve i fred og med fulde borgerrettigheder alle vegne, vil være velkomment. Det falder rigtig fint i tråd med det arbejde, Danmission udfører, og vi vil gerne fremhæve at en lang række initiativer under Det Arabiske Initiativ netop er med til at fremme udviklingen af mere rummelige samfund. Hvis politikerne mener det alvorligt at gøre noget for de kristne, så de kan blive i nærområderne, så er det vigtigt, at der også fremadrettet er økonomi til dette arbejde.

STØT DANMISSIONS ARBEJDE HER

For yderligere kommentarer kontakt: