Et vellykket Folkemøde for Danmission

Et vellykket Folkemøde for Danmission

Danmission var for tredje gang i år med til Folkemødet på Bornholm, der bød på aktuel debat, ministermøde og networking.

Solen stod højt over Solskinsøen, da der i weekenden blev afholdt det årlige Folkemøde på Bornholm. Danmission var vært ved en debat om ekstremisme og antiradikalisering.

I debatten deltog imam Mohammad Abou Zeid fra Libanon, den kristne præst Hadi Ghantous fra Syrien, Zubair Butt Hussain, debattør og tidligere talsmand for “Muslimernes Fællesråd” og Henrik Sonne, der er programleder for Danmissions kirke- og dialogarbejde. Som moderator var debattør Natasha al-Hariri.

Paneldeltagerne diskuterede, hvordan religion og religiøse ledere kan være med til at forhindre ekstremisme og radikalisering i Mellemøsten – og i Danmark.

For Danmissions gæster fra Mellemøsten var det en helt ny oplevelse at være på det store folkemøde, der hvert år trækker mere end 20.000 daglige deltagere.

dialogbilenJens Juul (til højre), der er fagkonsulent for Danmissions arbejde i Mellemøsten, havde fået den fornemme opgave at transportere Danmissions gæster, imam Mohammad Abou Zeid (til venstre) fra Libanon, den kristne præst Hadi Ghantous fra Syrien (midt i billedet), Zubair Butt Hussain, debattør (til venstre bag i bilen) og debattør og jurastuderende Natasha al-Hariri (bagerst til højre) sikkert til Bornholm.

Ideelt sted at netværke og skabe nye samarbejder

På Folkemødet er der rig mulighed for at netværke med de mange politikere, mediefolk, samarbejdspartnere og organisationer, der hvert år strømmer til øen. Derfor var Danmissions programleder for fattigdomsbekæmpelse Kirsten Auken, leder for kirke- og dialogarbejdet Henrik Sonne og kommunikationschef, Charlotte Dyhr også rejst til Bornholm.

“Folkemødet er det ideelle sted at møde vores samarbejdspartnere og møde dem, vi ønsker et fremtidigt samarbejde med. Folkemødet er et sted for dem, der har noget på hjerte. Og det har vi! Vi har som missionsorganisation brug for at tydeliggøre, hvordan vi arbejder med mission i dag, og på Folkemødet er det muligt at få vores mærkesager bragt i spil,” siger Charlotte Dyhr med henvisning til den debat, som Danmisison var vært ved i fredags, der netop satte fokus på Danmissions arbejde med trosdialog i Mellemøsten.

Én af de politikere, der for en kort stund forlod valgkampen for at deltage i Folkemødet var udenrigsminister Martin Lidegaard. Han tog sig tid til en snak med Danmissions Jens Juul og Danmissions samarbejdspartner imam Mohammad Abou Zeid, da de tre mødtes på Bornholmer-færgen på vej hjem. Som chef for udenrigsministeriet står han i spidsen for programmet “Det Arabiske Initiativ”, der støtter Danmissions arbejde med dialog og konfliktløsning i Mellemøsten.

minister_jens_imam