Et stærkt Danmission Unge drager til Tanzania

Et stærkt Danmission Unge drager til Tanzania

En gruppe på 20 unge fra Danmission Unge, drager snart til Tanzania. Rejsen er et godt eksempel på, at ungdomsarbejdet i organisationen er i fuldt flor.

Frivillighed, fællesskaber og kirkearbejde er temaet for den rejse som Danmission Unge begiver sig ud på i juli måned, når de besøger Tanzania. Her har Danmission arbejdet siden 1948 med kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og trosdialog i tæt samarbejde med Den Evangelisk Lutherske Kirke.

Danmission Unge, der en del af Danmission og som udgøres af aktive unge fra hele Danmark, ser frem til at skulle besøge et af de lande, som Danmission arbejder i og møde nogle af de tanzanianske unge, som Danmission støtter i at skabe et godt ungdomsliv med mulighed for fx uddannelse.

Vil du være en del af Danmission Unge, så læs mere her

Åbne hjerter

De 20 danske unge, der i juli rejser af sted til den nordlige del af Tanzania ser frem til selv at danne sig et indtryk af, hvad det vil sige at være ung i et udviklingsland.

”Jeg vil gerne danne mit eget indtryk af Tanzania. Det vil give mig indblik i, hvilken effekt Danmissions arbejde har i lokalområdet, og hvordan situationen konkret er.Jeg har været med i Danmission Unge i et lille års tid, og det bliver fedt med nogle fælles oplevelser”, siger 23-årige Signe Maj Pedersen.

Læs mere om Danmissions arbejde i Tanzania

Gruppen af unge skal blandt andet opleve, hvordan diakoni-arbejde i et land, som Tanzania foregår og hvordan de unge arbejder med at lære om menneskerettigheder. På den to uger lange rejse får Danmission Unge bl.a. selskab af Simon Schøler Kristensten, der er Danmissions regionsleder for Afrika og af Else Højvang, der er provstimedhjælper i tre provstier i Karagwe, der ligger i det nordvestlige Tanzania.

 

21-årige Line Bilberg Olesen glæder sig til at gense Tanzania, hvor hun i 2013 var udsendt som volontør for Danmission.

”Jeg er en del af Danmission Unge, fordi vores arbejde og fællesskab bygger på et godt fundament af værdier, som jeg kan stå inde for. Jeg ved, at vi alle vil møde Tanzania og dets folk med åbne hjerter, ligesom vi vil blive mødt med åbenhed fra dem”.

Stærkt netværk af unge

Danmissions ungdomsarbejde tog for alvor fart i 2013, og i dag har Danmission Unge engagerede frivillige, der er organiseret i Aalborg, Aarhus og København. Danmission Unge består af unge, som på forskellig vis brænder for at møde mennesker med nærvær, samtale og dialog. Det sker blandt andet gennem events, inspirationsmøder, workshops og rejser, ved at deltage i kampagner som Verdens Bedste Nyheder og ved at være en del af Danmissions børne- og teenlejre.

“Vi er stolte af at have et stærkt netværk af unge, der er aktive og brænder for at gøre en forskel for mennesker i verden og i Danmark. Det er unge, der ikke lader stå til. De ønsker indflydelse, og de vil handle. Det skal være både sjovt, lærerigt og meningsfyldt at være en del af Danmission. Og vi har som organisation et fundament, et bagland og et netværk, som gør det muligt,” siger kommunikationschef Charlotte Dyhr.

Følg med i Danmission Unges arbejde og initiativer på Facebook og @danmissionunge på Instagram. Vil du være en del af Danmission Unge? Så søg stillingen som ungdomsentreprenør eller bliv frivillig.