Erfaren Auken bliver en del af Danmissions kamp mod fattigdom

Erfaren Auken bliver en del af Danmissions kamp mod fattigdom

Danmission får ny programchef for fattigdomsbekæmpelse

Første juni tiltræder 46-årige Kirsten Auken som programchef for fattigdomsbekæmpelse i Danmission. Hun får ansvaret for at fortsætte Danmissions arbejde med at opbygge og styrke civilsamfund i Asien, Afrika og Mellemøsten med særlig fokus på dialog, udvikling og marginaliseredes rettigheder.

Kirsten Auken er datter af Margrete Auken (og søster til Ida Auken), og derfor kommer det måske ikke som en stor overraskelse, at hun er solidt forankret i en kristen og kirkelig baggrund. Ikke desto mindre bringer hun 16 års solide erfaringer med internationalt udviklings- og kirkesamarbejde med sig.

Det kirkelige udviklingsarbejde og det medmenneskelige ansvar ligger Kirsten Auken meget på sinde. Hun er derfor også ganske klar i spyttet, når hun skal forklare, hvorfor hun har valgt at lægge sine kræfter i arbejdet med fattigdomsbekæmpelse:

”Det er et vigtigt og krævende kald. For mig udspringer fattigdomsbekæmpelse naturligt af det evangeliske udgangspunkt, og det er i arbejdet med at nå ud til de mest marginaliserede og undertrykte, at vi opfylder vores opgave som kristne”.

Senest har hun som politisk rådgiver hos Folkekirkens Nødhjælp arbejdet med fortalervirksomhed. Fra 1999 frem til 2009 har hun arbejdet hos Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Også her fyldte det internationale arbejde en væsentlig del. Og gennem årene har hun således fået opbygget et særdeles stærkt kirkeligt og udviklingspolitisk netværk.

Kirsten Aukens netværk og erfaringer med udviklingspolitisk og partnerskabsbaseret arbejde kommer nu Danmission og organisationens samarbejdspartnere til gode i arbejdet med at støtte og forbedre udviklingen af mere aktive og bæredygtige civilsamfund i Asien, Afrika og Mellemøsten og for i det hele taget at forbedre leveforholdene for udsatte grupper.

Privat lever Kirsten Auken sammen med journalist Lars Abild, og hun har teenagedøtrene Andrea og Rebekka.

Kirsten Auken tiltræder den nye stilling 1. juni 2015. Hun overtager jobbet som programchef for fattigdomsbekæmpelse fra Nik Bredholt, som skal være regionsleder for Danmissions arbejde på Zanzibar og i Madagaskar.