Boglancering om religiøs dialog

Boglancering om religiøs dialog

Mellemøstekspert Jakob Skovgaard og Danmissions formand Peter Fischer-Møller er på talerlisten, når ny bog om kristen-muslimsk dialog i Egypten lanceres

Med afsæt i Danmissions dialogarbejde i Egypten, udgiver forfatter og foredragsholder Henrik Lindberg Hansen bogen ”Christian-Muslim Relations in Egypt: Politics, Society and Interfaith Encounters”.

Bogen lanceres fredag d. 17. juni kl 17.00 ved et foredrags- og debatarrangement på Københavns Universitet.

Læs mere om hvor arrangementet foregår her

Danmissions formand biskop Peter Fischer-Møller og mellemøstekspert Jakob Skovgaard-Petersen vil fra talerstolene være med til at skabe fokus på forholdet mellem religion, samfund og politik.

Bogens forfatter og initiativtager til arrangementet, Henrik Lindberg Hansen, siger:

”Jeg håber arrangementet vil være med til at fremme dialogen og skabe større forståelse for dens samfundsmæssige relevans. Bogen går i dybden med, hvad religiøs dialog er i det egyptiske samfund, men er også en generel diskussion af, hvordan vi kan forstå dialog som den del af sociale processer. Afslutningsvis beskrives også, hvordan de seneste års tumult har påvirket dialogen og forholdet mellem kristne og muslimer”.

Henrik Lindberg Hansen var Danmissions udsendte i Egypten fra 2004 til 2010, hvor han stod i spidsen for bl.a. indsatsen for at få dialog på skolesystemet.

Læs mere om bogen ”Christian-Muslim Relations in Egypt: Politics, Society and Interfaith Encounters” her.