Gamle LP-plader og mormortæpper hitter

Danmission Genbrug i Helsingør har haft besøg af Helsingør Dagblad. Læs her om, hvad man kan få for en rund 10'er.

Det er ikke til at opdrive et retro mormortæppe af hæklede firkanter, og gammeldags LP-plader er på vej op ad salgsbarometeret. Det skriver Helsingør Dagblad, som i går var på rundtur til nogle af Helsingør og omegns mange genbrugsbutikker – heriblandt Danmission Genbrug. Til gengæld er der masser af godt, brugt tøj og masser af kunder, der støver rundt blandt bøjlerne med alt fra store hvide bryllupsskrud til mere ydmyge lette forårsjakker i neutrale farver.

I går stod dørene åbne hos Helsingørs mange genbrugsbutikker og lod både solskin, frisk luft og kunder komme ind blandt det brugte tøj, der nogle steder er blandet op med tasker, sko, glas, porcelæn, bøger eller ligefrem møbler.

Og det går godt – især fordi der er kvinder til. Det er nemlig kvinder, der er flest af blandt kunderne, og det er i høj grad også kvinder, der ordner og arrangerer og står bag diskene i de butikker, Helsingør Dagblad besøgte.

Ikke mindst retro slumretæpper er i høj kurs – også hos Danmission Genbrug på hjørnet ved Nygade. ”De er oppe i tiden,” fortæller Charlotte Pii Mills, der regelmæssigt passer butikken som frivillig, til Helsingør Dagblad. Hun tilføjer, at det er de unge, som går efter retro-tingene, men at genbrug også generelt er blevet meget mere in

Et af de nye hit hos Danmission Genbrug er salg af gammeldags LP-plader. De er pludseligt begyndt at få et nyt liv – for en rund 10′ er stykket.

De fleste af genbrugsbutikkerne i Helsingør og omegn har mindst 25 frivillige til på skift at klare bemandingen i åbningstiden.

Vil du være med i Danmission Genbrug – i Helsingør eller en af de andre over 80 butikker fordelt over det meste af landet? Klik her og læs, hvordan du bliver frivillig.

Eller kontakt din lokale Danmission Genbrug. Klik her og få en liste over vores genbrugsbutikker.

Det er er stort behov for frivillige – uanset om du har meget eller lidt tid at give. Til gengæld får du muligheden for at blive en del af et givende fællesskab. Selvfølgelig er langt fra alle frivillige Danmission Genbrug ensomme, men fællesskabet kan være en god vej ud, hvis man er fanget i ensomhed. Derfor er Danmission med i Folkebevægelsen mod Ensomhed, som ønsker at hjælpe folk med at mødes, så færre er ensomme. Klik her og læs mere