Konfirmand Aktion fortsætter

Konfirmand Aktion fortsætter

Et stærkt samarbejde med folkekirke og frivillige vil fortsat være i fokus i Danmissions arbejde med undervisningstilbuddet til danske konfirmander

De sidste tre år har Konfirmand Aktion været et samarbejde mellem FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter), Mission Afrika og Danmission. Af økonomiske årsager trækker Mission Afrika sig nu fra samarbejdet.
 
Konfirmand Aktion forsætter som før – med Globale Fortællere, foredragsvirksomhed og oplysningsmateriale. Og som tidligere år vil Konfirmand Aktion fortsat bæres frem af frivillige landet over og af et tæt samarbejde med folkekirken.
 
”Konfirmand Aktion er et vigtigt oplysningsprojekt og et godt eksempel på Danmissions stærke netværksarbejde, det tætte samarbejde med frivillige fra hele landet og vores samarbejde med mange af landets folkekirker, ” siger Charlotte Dyhr og uddyber:
”Vi er glade for den succes Konfirmand Aktion er ude i landet, og vi arbejder på at komme med et endnu stærkere Konfirmand Aktion til sæson 2015-2016”.
 
Charlotte Dyhr tilføjer, at der ingen tvivl er, om at Danmission har sat pris på samarbejdet om Konfirmand Aktion: ”Vi har været glade for det brede samarbejde, men vi har fuld forståelse for Mission Afrikas beslutning”.
 
Konfirmand Aktion har siden 1995 arbejdet for at styrke danske konfirmanders viden om børn og unges levevilkår i udviklingslande og kirkens indsats for udvikling. Kernen i undervisningstilbuddet er et møde mellem konfirmander og en ung gæstelærer fra et udviklingsland, som deler sin personlige historie, samt et oplysningsmateriale. I den kommende aktionsperiode (2015-2018) bliver der sat fokus på Cambodja under temaet ”På Vej!”. Konfirmand Aktion modtager støtte fra Danidas Oplysningsbevilling.
 
For spørgsmål kontakt Charlotte Dyhr, kommunikationschef i Danmission på telefon 41 999 321