Nødhjælp til Madagaskars fattigste

Nødhjælp til Madagaskars fattigste

Danmission hjælper de nødstedte bønder, som har fået rykket deres levegrundlag væk under fødderne på sig.

Gennem Dansk Missions Råds Udviklingsafdeling (DMRU) har Danmission sendt 241.000 kroner til nødhjælp i det hårdt prøvede Manakara område i det sydøstlige Madagaskar, hvor befolkning blev ramt af en tropisk storm og efterfølgende store oversvømmelser.

Den 16. januar gik den tropiske storm Chedza i land på Madagaskars vestkyst medfølgende stærk regn og vindstød på op mod 100 kilometer i timen. Over et døgn senere havde stormen bevæget sig tværs gennem landet og bevæget sig videre ud i det Indiske Ocean. Resultat er 68 døde, over 131.000 mennesker berørte og over 45.000 hjemløse eller internt fordrevne. Samtidigt har stormen forårsaget enorme oversvømmelser, som det ikke er muligt at estimeres konsekvenserne af; tusindevis af rismarker og derved levegrundlaget for utallige bønder er ødelagt.

nødhjælpsarbejdereDanmission samarbejder med den lutherske kirkes nødhjælpsafdeling i området Manakara, hvor kirken står stærk, men hvor befolkningen også består af muslimer og traditionelt troende. Samarbejdet med de lokale instanser og de lokale religiøse ledere har sikret, at hjælper bliver uddelt fair og til de mest trængende.