Danmissions chef for fattigdomsbekæmpelse skifter stilling

Danmissions chef for fattigdomsbekæmpelse skifter stilling

Nuværende programchef Nik Bredholt bliver ny regionsleder for Zanzibar og Madagaskar.

Nik Bredholt, der siden 2012 har været chef for Danmissions fattigdomsbekæmpende arbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten, flytter 1. juli både sit arbejds- og privatliv til Zanzibar. Her kommer han som regionsleder for Zanzibar og Madagaskar bl.a. til at stå i spidsen for dialogcentret på Zanzibar.

Dialog-centret, Interfaith Centre, har siden 2009 arbejdet med fredsdialog mellem religiøse og etniske grupper på den afrikanske ø, der er placeret ud for Tanzanias østkyst. Centret arbejder med religiøse ledere og unge mennesker og planlægger at udbyde et diplomkursus i interkulturelle relationer i samarbejde med Den Evangelisk Lutherske Kirkes universitet i Dar Salaam.

Nik Bredholt har været ansat i Danmission siden 2010, først som landekoordinator for Cambodja og Myanmar samt fagkonsulent for dialogarbejdet og senest som programchef. Han tager sin 9-årige søn og ægtefællen, Lotte Bredholt, med sig til Zanzibar. Parrets 21-årige datter bliver boende i Danmark. Lotte Bredholt, der er uddannet sygeplejerske, skal bl.a. fungere som konsulent for syskolen ”Upendo Means Love”. En social virksomhed, der udbyder sy-og broderi-kurser til kristne og muslimske kvinder. Parrets 9-årige søn skal gå i international skole.

Når familien Bredholt til sommer rejser til Zanzibar vender Daniel og Hannah Nygaard Madsen og deres to børn hjem til Danmark.