Se Nik Bredholt på Al-Jazeera

Se Nik Bredholt på Al-Jazeera

Danmissions programleder talte om tværreligiøse venskaber ved live-transmitteret konference i Moske i København.

Første uge i februar markeres af FN som den Internationale Uge for Tværreligiøs Harmoni. Den anledning greb Dansk Islamisk Råd og inviterede til tværreligiøs konference i Hamad Bin Khalifa-moskéen. Blandt talerne fra ind- og udland var Nik Bredholt, leder af Danmissions fattigdomsbekæmpende arbejde, der i sin tale opfordrede til at styrke de almindelige venskaber mellem kristne og muslimer i Danmark:

I dag er vi kommet videre end blot at anerkende, at der er andre troende end protestanter i Danmark. Jeg mener, at vi er kommet til et punkt, hvor vi kan begynde at blive venner. Og venskab er langt mere end blot at vide om den anden og vedkommendes eksistens; det er også at være der for den anden. ”

Ordene nåede langt bredere ud end de fremmødte i moskeen i Rovsingsgade, da den arabiske nyhedskanal Al-Jazeera sendte direkte fra konferencen med oversættelse af Niks danske tale til arabisk. Se klippet fra Al-Jazeera her. Nik Bredholt taler cirka 60 minutter inde i klippet.

Læs hele Nik Bredholts tale her.