100.000 kr. til kristne flygtninge i Syrien

100.000 kr. til kristne flygtninge i Syrien

Danmission hjælper assyriske flygtninge, som er drevet på flugt af IS

Danmission sender 100.000 kroner til de tusindvis af assyriske kristne flygtninge i det nordlige Syrien, som er blevet drevet på flugt af Islamisk Stat (IS).

Før solopgang tirsdag 24. februar angreb IS en række landsbyer i den nordvestlige provins Hasakah, der overvejende er beboet af assyrere. Op mod 100 kvinder, mænd og børn blev taget som gidsler, mens 3.000 nåede at flygte. Størstedelen af dem søgte til den nærliggende by Hasakah eller til Qamishli, der ligger helt oppe ved grænsen til Tyrkiet. Byerne er hovedbyer i den primært kurdisk kontrollerede provins, der med sine grænser til IS-kontrollerede områder og Tyrkiet er strategisk vigtigt for den ekstremistiske gruppe.

Danmissions partner i nødhjælpsarbejdet, det syrisk-libanesiske FDCD, begyndte straks at hjælpe de tusinder internt fordrevne, og det er dette arbejde, Danmission netop har besluttet at støtte med en ekstra bevilling.

Assyrerne er kristne og taler aramæisk, Jesu sprog. De bor i dag i Syrien, i det sydøstlige Tyrkiet og i det nordlige Irak, hvor de i tusindtal blev fordrevet af IS i sommeren 2014. Størstedelen af de syriske assyrere bor i Hasakah-provinsen.

Danmission samler ind til ofrene i Syrien, som vi kan hjælpe takket være vores mangeårige partner og netværk inde i selve Syrien, hvor det ellers er meget svært at få hjælpen frem.

Tak til alle jer, der har bidraget til indsamlingen! Alle donationer gælder, store som små, og gør en forskel for konfliktens ofre.

[onlinedonation id=”121″]