Sammen tændte vi lys

Årets Lucia Indsamling var inspireret af Santa Lucia, som spredte lys og håb ved at hjælpe andre. Tak til alle, som var med til at sprede lyset i 2014.

Under Årets Lucia Indsamling var fokus: fællesskaber. Fællesskaber i Madagaskar, hvor Danmission bl.a. hjælper fattige og udsatte kvinder med at oprette låne-sparegrupper. Her kan de dele ressourcer og erfaringer og støtte hinanden. Men også fællesskaber herhjemme i Danmissions netværk – både nye og gamle.

Danmission Unge: I 2014 indgik Danmission Unge i Aarhus i et nyt fællesskab sammen med 4 andre kristne ungdomsorganisationer. Sammen afholdt de en julebasar i slutningen af november. Dagen var en bragende succes både for de mange besøgende og for de flere end 60 frivillige, der hjalp til på dagen. Som Christina Paabøl Thomsen, en af de to ungdomsentreprenører i Danmission Unge Aarhus, bagefter sagde: ”Samarbejdet er en god mulighed for at stå sammen om en fælles sag – her konkret om at forbedre børn og unges muligheder ude i verden.”

Danmission Genbrug: En rekord stort antal af Danmissions genbrugsbutikker deltog i Årets Lucia Indsamling 2014. Mange butikker afholdt egne Lucia-arrangementer, og der blev samlet ind til luciaoptog, juletombola og ved medarbejderfester. Derudover solgte 50 butikker skrabelodder.

Lucia-engle: 2014 blev året hvor Lucia webshoppen for alvor kom i gang. Her kunne man bl.a. købe Årets Lucia Glasengel samt engle fra Danmission projekter i Bangladesh og Tanzania. Englene var mere populære end nogensinde, og salget er gået over al forventning. Danmissions frivillige i Viborg gik sammen med glaskunstner Kirsten Gjelstrup om at producere deres egen glasengel, som blev solgt til støtte for Årets Lucia Indsamling, og i Bording solgte børneklubben Klub J deres hjemmelavede engle.

Lucia-stafet: Danmissions ambassadør, gospelsanger Laura Kjærgaard, skød Lucia-stafetten i gang, da hun sammen med sit kor ”Copenhagen Gospel Singers” holdt et brag af en koncert. Herfra blev stafetten sendt på tur rundt i det meste af landet. 20 kor samlede i 2014 ind til øveaftener, julefester, koncerter og i Københavns Lufthavn. Som noget nyt har alle deltagende kor været med i konkurrencen om en workshop med de to britiske gospelinstruktører. Vinder blev gospelkoret ”Grace” fra Karlslunde. Tillykke!

”Vi kan være stolte af fællesskabet i Danmission og af de mange flotte arrangementer og indsamlinger, som blev afholdt i forbindelse med Årets Lucia Indsamling 2014. Vi kan ikke overvinde mørket i verden, men sammen kan vi tænde et lys. Jeg håber, at mange af jer også vil være med til at sprede lys, når vi i år for femte gang holder Årets Lucia Indsamling,” siger Birgitte Nørgaard Warming, som er teamleder for netværk.