Konfirmand Aktion ruller lige nu gennem landet for 20. gang

Konfirmand Aktion ruller lige nu gennem landet for 20. gang

For tyvende år i træk kører undervisningstilbuddet Konfirmand Aktion ud til Folkekirkens konfirmander over det ganske land.

De såkaldte Globale Fortællere skal frem til marts være sammen med konfirmander og fortælle om det at være ung, kristen og kirke i Myanmar og Cameroun. Det handler om tro – og ’tro på trods’.

Konfirmand Aktion, der er et samarbejde mellem Danmission, Mission Afrika, Afrika In Touch og FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter), har siden 1995 arbejdet for at udbrede kendskabet til børn og unges levevilkår i udviklingslande og kirkens indsats for udvikling

Hvert år består et foredragshold af fire danske unge og fire unge fra to forskellige udviklingslande. Holdet i år består af: Thomas fra Danmark, Htoi Lar fra Myanmar, Henriette fra Danmark, Sapal Phyu fra Myanmar og af Heidi og Signe fra Danmark. Der mangler desværre to unge på turen, da gæstelærerne fra Cameroun fik afslag på visum og derfor endnu ikke er nået frem. Signe og Henriette, som hver skulle have været tovholder for en gæstelærer fra Cameroun, kører derfor det planlagte program igennem solo.

Hvilke tanker flyver gennem en Global Fortællers hoved, når man har udsigt til to intense måneder i Konfirmand Aktion? Htoi Lar fortæller, hvorfor det var vigtigt at flyve fra Myanmar til Danmark – og Thomas om det at skulle modtage en ukendt gæst.

”Jeg har haft mange tanker om Htoi Lar. Jeg vidste, jeg skulle arbejde tæt sammen med ham – men hvem skulle han vise sig at være? Jeg blev mere end glædeligt overrasket. Vi ligner hinanden, har samme humor, arbejder godt sammen og går til opgaven på samme måde. Det er en meget positiv oplevelse,” siger Thomas, Global Fortæller fra Danmark.

”Jeg er så taknemmelig for, at jeg blev valgt som Global Fortæller. Jeg har i mange år arbejdet som frivillig i nogle af flygtningelejrene i Kachin i det nordlige Myanmar. Her er der en voldsom borgerkrig – faktisk verdens længste borgerkrig. Det betyder meget for mig at kunne fortælle danske konfirmander om situationen og behovet for hjælp. I lejrene afholder jeg gudstjenester og prøver at indgyde folk det håb, Gud gav mennesker,” fortæller Htoi Lar, Global Fortæller fra Myanmar.

Det er sidste år med Globale Fortællere fra Myanmar. Fra 2016 gælder det Cambodja og Cameroun under temaet ”På Vej!”.

Ønsker du at vide mere om Konfirmand Aktion, så kontakt: