Genbrugsbevidst tyv

Martin Schultz

Genbrugsbevidst tyv

Butikstyv stjal jakke i Danmission Genbrug i Rønde og efterlod sin gamle jakke i byt

En butikstyv med hang til genbrug fik sig forleden en ”ny” jakke i Danmission Genbrug i Rønde. Daglig leder af butikken Ilse Holm Nielsen og butikkens andre frivillige kunne se en butikstyv forlade butikken i en af forretningens jakker efter at have efterladt sin egen aflagte og langt mere slidte jakke i butikkens prøverum.

Vi havde lige fået en pæn sort dunjakke ind, som blev sat til salg for 150 kr. Men pludselig så vores medarbejdere jakken gå ud af døren uden at der var blevet betalt for den,” fortæller daglig leder i Danmission Genbrug, Ilse Holm Nielsen, til Adresseavisen Ebeltoft.

Inde i prøverummet fandt butikkens personale tyvens egen jakke og i jakkens lomme havde tyven gemt prismærket på den ”nye” jakke, han havde erhvervet sig på ulovlig vis.

Og den efterladte jakke var ikke så meget værd som den stjålne, selvom der her jo også er tale om en slags genbrug,” siger Ilse Holm Nielsen.

Samme fremgangsmåde har man i butikken også oplevet ved sko-tyverier. Tyven har stillet sin egne aflagte sko og er gået derfra i et par af forretningens sko uden at betale ved kassen.

Derfor stiller vi ofte kun en enkelt sko frem, som kunderne kan prøve,” siger Ilse Holm Nielsen til Adresseavisen Ebeltoft.

I Danmission Genbrug på Hovedgaden i Rønde arbejder næsten 40 frivillige, og de er almindeligvis 3-4 frivillige sammen i butikken og på lageret.