Tak for hjælpen til ofrene i Syrien

Tak for hjælpen til ofrene i Syrien

”Jeg – og resten af syrerne – ønsker ikke at være en byrde. Men lige nu har vi ikke andre muligheder end at bede om jeres hjælp,” siger pastor Riad Jarjour. Han leder organisationen FDCD, som uddeler nødhjælpen fra Danmission.

Af pastor Riad Jarjour, formand for FDCD, som med base i Libanon hjælper ofrene inde i Syrien. FDCD er Danmissions partner og står for fordelingen af nødhjælpen fra Danmission.

Det er juletid. En tid som minder os om, at der er fred og kærlighed i verden. Men midt i denne tid spejder vi efter en fred, der synes at være ude af syne.

Mellemøsten plages af uro, og lande som Syrien og Irak lider under interne kampe. Og selv i Libanon øges spændingerne, og situationen er skrøbelig. Hvad er det dog for en region, vi bor i! Mit elskede Syrien er i krig! En krig som har gjort millioner af mennesker til flygtninge og internt fordrevne. Folk, som har boet fredeligt side om side i århundreder, er nu i krig med hinanden. Millioner har måttet forlade deres hjem og jord, utallige uskyldige er blevet dræbt i massakrer, kvinder efterladt som enker og tusinder af børn har mistet deres forældre. Huse er ødelagte, byer ligger i ruiner, og infrastrukturen hænger i laser. I denne tid sørger Syrien over en tragedie så stor, at den ikke kan beskrives med ord.

I denne tragiske situation finder ‘Forum for Udvikling, Kultur og Dialog’ (FDCD) sin mission. I samarbejde med Danmission rækker FDCD hånden ud til de internt fordrevne syrere midt i al deres elendighed. Vi giver et løft til tusindvis af nødlidende familier ved at uddele mad, tæpper og medicin.

Hvis danskerne fik chancen for at se ind i øjnene på Syriens flygtninge og internt fordrevne, så ville de se fortvivlelse, sorg og depression! I de selvsamme sorgfulde øjne vil de dog også finde et glimt af håb, tro og taknemmelighed rettet mod danskerne. Den danske generøsitet har styrket dem til at stå imod grusomhederne, til at opretholde et liv i værdighed og bevare troen på, at verden ikke har glemt dem. Jeg – og resten af syrerne – ønsker ikke at være en byrde. Men lige nu har vi ikke andre muligheder end at bede om jeres hjælp!

Tak til det danske Udenrigsministerium, til Danmission og det danske folk for al jeres støtte og medfølelse. I skal vide, at jeres bidrag ikke alene er med til sikre menneskers overlevelse, det hjælper dem også til at bevare deres stolthed og selvværd. Jeres støtte heler brudene på vores folkesjæl og styrker sameksistens, det giver håb om, at fred og retfærdighed vil ske fyldest en dag.

I denne adventstid ønsker jeg glædelig jul og overbringer et mange tak fra os til jer.

Uddeling af tæpper