3. adventsgave: Min barndoms jul

Hør forfatter og skuespiller Flemming Jensen læse et juleeventyr til fordel for Danmissions indsamling til ofrene i Syrien.

Hvorfor støtter du Danmissions indsamling til Syrien?

”Situationen i Syrien er en af de mest desperate i verden, hvor der ellers er nok at tage fat på. Og i en nation som vores, hvor den offentlige debat er langt mere fokuseret på krigen i 1864 end på den her i 2014, er det vigtigt at råbe vagt i alt andet end gevær – og støtte dem, der lider under nutidens grusomheder, magtbegær og resignation,” siger forfatter og skuespiller Flemming Jensen og tilføjer, at han selv som dialog-ambassadør har oplevet, at Danmissions arbejde fungerer – og rent faktisk gør en forskel.

Hvorfor har du valgt at læse din egen historie ”Min barndoms jul”?

”Jeg har valgt en julehistorie, der forholder sig kærligt og humoristisk til de juletraditioner, der let bliver til klichéer. Skønt historien forholder sig satirisk til genren “julefortællinger”, sker det paradoksalt nok med en bevidsthed om værdien af en så undervurderet egenskab som naivitet, som får plads i den humanistiske oase, julen kan og bør være i en verden, hvor alt ellers gøres op i, om det kan sælges,” siger Flemming Jensen.

Følg Danmissions adventskalender på hjemmesiden og Facebook. Du kan stadig nå at høre og se vores formand, biskop Peter Fischer-Møller, læse ”Peters Jul” og skuespiller Lone Hertz med ”Verdens dejligste rose” fra henholdsvis første og anden søndag i advent. Og så kan du glæde dig til fjerde søndag i advent, når skuespiller Bodil Jørgensen giver os ”Den lille pige med svovlstikkerne”.

Følg adventskalenderen her

 

[onlinedonation id=”121″]