Danmission støtter sundhed for flygtninge i Myanmar

Danmission støtter sundhed for flygtninge i Myanmar

11.000 interne flygtninge har fået hjælp takket være en lokal hjælpeorganisation i Myanmar, støttet af Danmission. Det har sænket dødeligheden.

Danmission støtter hjælpeorganisationen WPN i Myanmar, som laver nødhjælp i lejre for internt fordrevne i delstaten Kachin. Danmission er stort set de eneste, der støtter WPN’s sundhedsarbejde. Med vores støtte har 11.000 mennesker i de sidste 2 år modtaget sundhedsydelse, og dødeligheden i lejren for internt fordrevne er reduceret.

Det er ikke nemt at være bosat i Kachin i det nordlige Myanmar. Området har været præget af borgerkrige i mange år, hvilket har betydet, at flere tusinde er blevet fordrevet fra deres hjem. Danmission og samarbejdspartneren WPN lægger alle kræfter i for at hjælpe de fordrevne – og det har gavnet: 11.000 mennesker har modtaget sundhedsydelse i form af bl.a. lægehjælp.

Sundhedsproblemer fylder meget i hverdagen for mange af de fordrevne. Mangel på medicin og viden om sundhed og hygiejne har betydet, at dødeligheden har været frygtelig høj. Derfor arbejder WPN, med Danmissions støtte, på højtryk for at komme disse problemer til livs både ved hjælp af behandling og vejledning.  Alt fra hjemløse familier, til højgravide kvinder er blevet hjulpet af professionelle og frivillige medhjælpere.

Myanmar er præget af borgerkrige, og landets økonomiske og politiske situation er ustabil, hvilket betyder, at størstedelen af befolkningen er fanget i fattigdom. I landets nordligste delstat Kachin har kampe mellem Myanmars militær og områdets oprørsgrupper været så voldsomme, at flere indbyggere er blevet fordrevet fra deres hjem og bor i lejre drevet af hjælpeorganisationer – heriblandt Danmission og WPN.

WPN (Wunpawng Ninghtoi) er en burmesisk hjælpeorganisation stiftet i 2011 som en reaktion på borgerkrigen i Kachin. Organisationens primære formål er at hjælpe de internt fordrevne i området, med husly, mad, undervisning og sundhedsydelser. Danmission har støttet WPN siden 2012.