2. adventsgave: Verdens dejligste rose

2. søndag i advent læser skuespiller Lone Hertz et juleeventyr til fordel for Danmissions indsamling til ofrene i Syrien.

Hvorfor har du valgt at læse ”Den dejligste rose” af H.C. Andersen?

”Det er ikke det mest berømte af H.C. Andersens eventyr, for det er nok ikke det bedste. Men det er til gengæld det allersmukkeste, for det handler om det, jeg synes, vi skal satse på som livskvalitet,” siger Lone Hertz uden på forhånd at ville afsløre, hvilken rose der er så ren i kærlighed, at den kan redde dronningen fra døden.

Lone Hertz er en af fire kendte danskere, som de på fire søndage i advent læser et eventyr, som betyder noget helt særligt for dem. Oplæserne giver deres tid og stemme gratis til Danmission som støtte til en juleindsamling til fordel for flygtninge i Syrien.

Hvorfor støtter du ofrene i Syrien?

”Mennesker i afmagt MÅ hjælpes. Så enkelt er det. Og jeg har stor respekt for Danmissions indsats – i Syrien som i de andre projekter, hvor jeg har været goodwill ambassadør. Jeg bidrager altid med glæde,” siger hun.

Følg Danmissions adventskalender på hjemmesiden og Facebook. Du kan stadig nå at høre og se vores formand, biskop Peter Fischer-Møller, læse Peters Jul fra lænestolen i bispegården i Roskilde, som var den første adventsgave. Tredje og fjerde søndag i advent kan du glæde dig til at opleve forfatter og skuespiller Flemming Jensen med Min barndoms jul og skuespiller Bodil Jørgensen med Den lille pige med svovlstikkerne.

Følg adventskalenderen her

 

[onlinedonation id=”121″]