Uden frivillige - ingen Danmission

Uden frivillige - ingen Danmission

”Hvis ikke, der var nogle som jer, der yder et frivilligt arbejde herhjemme, så kunne vi ikke udføre det store arbejde, vi gør ude i verden. ”

Sådan lød budskabet til de over 40 frivillige fra Danmissions genbrugsbutikker og kredse rundt i landet, der var samlet til inspirationsdage i weekenden den 8.-9. november på kursuscenteret Brogården ved Middelfart.

Her blev begrebet frivillighed sat under lup af bestyrelsesmedlem og tidligere udsendte Jørgen Lauridsen. Han fortalte, hvordan han havde mødt det frivillige arbejde, da han som barn var til kredsens årlige bazar, og hvordan det siden har påvirket hans motivation for arbejdet i Danmission.

“Jeg lærte, at det at være kristen handler om at være villig til at give noget uden at forvente at få noget tilbage. Men der er det forunderlige, at vi oftest opdager, at vi alligevel får noget, når vi går ind i frivilligt arbejde – at når vi giver, så får vi bare så meget igen. Det er det, der driver frivilligheden i Danmission i dag.”

Nye idéer til inspiration

På weekenden havde deltagerne mulighed for at høre om forskellige dele af Danmissions netværksarbejde og få nye idéer til inspiration – hvordan kan man arbejde med møder og arrangementer i et sogn, og hvordan gør man Danmissions arbejde mere synligt i sin genbrugsbutik? Der blev summet, diskuteret og netværket i gruppedrøftelser og hen over kaffen. Midt på dagen var indlagt en “Walk and talk”, hvor deltagerne kom ud på en gåtur i små grupper, hvor de fik blandet sig og drøftet arbejdet med frivillige fra andre dele af landet.

Undervejs var der også besøg af de to unge Globale Fortællere, der på en levende og underholdende måde delte dugfriske indtryk fra deres møde med Danmissions arbejde i Myanmar.

Ingen gik tomhændet hjem

Der blev sørget godt for deltagerne med god forplejning, og i “Lucia”-shoppen kunne der handles engle og andet godt materiale til kredsene og butikkerne derhjemme, så ingen gik tomhændet hjem.

“Det var rigtig godt for mig at høre noget om Danmissions mange forskellige arbejdsgrene! Nu føler jeg mig meget bedre klædt på til at svare, når nogle af kunderne i genbrugsbutikken spørger, hvad pengene går til,” sagde en af deltagerne. En anden syntes det var rigtig godt at få flere idéer til, hvordan de i kredsen kunne samarbejde med den lokale sognekirke.

Alt i alt tegn på at det havde været en indbringende weekend, hvor deltagerne fik et frisk pust og ny energi til arbejdet som frivillige.