Danmissions partner i Syrien vinder LIVIA-prisen 2014

Danmissions partnerorganisation Mobaderoon har fået årets LIVIA-pris for sit arbejde for fred og fredelig sameksistens i det borgerkrigshærgede land.

LIVIA-fonden begrunder valget af Mobaderoon således:

”Mobadaroon er en syrisk organisation, som blandt andet driver et netværk af unge syriske alawitter, sunni- og shiamuslimer, kristne, drusere og palæstinensere. Kernen i Mobadaroon er fredsarbejde på lokalt niveau, som organisationens fredsambassadører arbejder med på kryds og tværs af landets sekteriske konflikt. Organisationen er vokset ud af den i begyndelsen fredelige opstand i Syrien. Dens mål er demokrati, opfyldelse af menneskerettighederne og fredelig sameksistens.”

Danmission og Mobaderoon samarbejder om projektet Syrian Youth Encounter (Dialog og civilsamfund i Syrien), der bringer unge syriske civilsamfundsaktivister sammen til dialog- og konfliktløsningstræning. Træningen ruster og inspirerer de unge til selv at starte dialoginitiativer i deres egne lokalområder med formålet at fremme dialog og opbygning af lokalsamfundene i Syrien.

Læs dialogkonsulent Agnete Holms kronik i Weekendavisen om projektet her.

Projektet er støttet af Det Arabiske Initiativ.

Læs mere om LIVIA-prisen her.

Besøg Mobaderoons hjemmeside her.