Præster og imamer skriver fælles interreligiøse undervisningsbøger

Præster og imamer skriver fælles interreligiøse undervisningsbøger

11. oktober tager Danmissions generalsekretær, Mogens Kjær, og en række af Libanons højeste religiøse ledere del i lanceringen af en ny håndbog om undervisning i interreligiøs medborgerskab.

I to år har en lille gruppe danskere og libanesere samarbejdet om at udvikle en håndbog for undervisere, der forener medborgerskab og religiøs forskellighed.

Og det er lanceringen af denne bog, der fejres i Beirut i weekenden med taler fra bl.a. det drusiske, shiitiske, sunnimuslimske og katolske trossamfund samt Danmissions generalsekretær. Håndbogen, der er målrettet undervisning i libanesiske skoler, markerer afslutningen på et Interreligiøst Medborgerskabsprojekt skabt af Danmission og den libanesiske partnerorganisation Adyan. Folkene bag bogen er en blanding af religiøse ledere fra forskellige kristne og muslimske trosretninger, der alle arbejder med religiøs undervisning.

Libanon er et meget sammensat land med 18 forskellige anerkendte religiøse grupperinger. Selvom landet har lang historisk erfaring med sameksistens, så identificerer libanesere sig typisk efter sekteriske og religiøse tilhørsforhold før det nationale. På denne baggrund blev projektet søsat for at bearbejde forestillinger om, at religionsforskelle inden for en stat er lig konflikt og modstridende interesser. Den nye håndbog skal bruges formidle, at religion ikke er en modpol til medborgerskab, men at et medborgerskab derimod kan rumme forskellige religiøse overbevisninger.

”Drømmen bag projektet er at formidle, at forskelle kan være berigende og ikke behøver være en kilde til konflikt. Tværtimod er forskelle en ressource i samfundet,” siger Danmissions dialogkonsulent Agnete Holm om projektet.

Projektet er gennemført med støtte fra Det Arabiske Initiativ.

Læs mere om Danmissions dialogarbejde i Mellemøsten her.