Frirum for syriske børn er en succes

Frirum for syriske børn er en succes

Et Danmission-støttet børnecenter taler om tilgivelse og ikke-vold i børnehøjde. Og det er en succes blandt områdets børn.

Der har været masser af liv omkring biskop Elias Toumes kirke henover sommeren, hvor børnecenteret har udvidet sin kreds af medlemmer i takt med at rygtet om deres aktiviteter har spredt sig i området. Mere end 60 nye børn har de seneste måneder tilmeldt sig centerets aktiviteter, der benytter sjove og kreative metoder til at arbejde med de unge sjæles forståelse af fred og religion. I juni og juli måned har eftermiddagene i centeret kredset om nogle af de temaer, der i fremtiden vil blive centrale for landets udvikling: Tilgivelse og at sige nej til vold.

I fællesskab har børnene set en række dokumentarfilm, der handler om vold og om det at miste sine nærmeste. Filmene har fungeret som afsæt for at tale om det at miste, og hvordan man selv afstår fra at tage del i volden. Spørgsmål der ligger alle børnene nære – men måske særligt dem, der selv har mistet forældre og andre familiemedlemmer i den langtrukne borgerkrig.

Den følgende måned satte fokus på efterspillet af voldelige tragedier: Spørgsmål om hvordan man tilgiver og starter forfra. Som altid var musik, sang og håndarbejde metoderne til at udvide forståelsen af tilgivelse.

I marts åbnede børnecenteret Syria Children Center i landsbyen Hab Nemra med støtte fra Danmission. Centeret ledes af biskop Elias Toume og holder åbent for områdets børn to gange ugentligt. Hver måned har et tema, der behandles gennem musik, leg og håndarbejde.

 

[onlinedonation id=”121″]