Lille Ivan er født som flygtning

Ivan er født som flygtning i Nordirak.

Lille Ivan er født som flygtning

22-årig mor frygter for sin nyfødte søns fremtid. Han blev taget ved kejsersnit, efter at hans mor Heba blev tvunget til at forlade sit hjem i Nordirak. Mor og baby får hjælp gennem den kaldæiske kirke i Ankawa, som Danmission støtter.

Tekst og foto: Lea Sorth, Danmissions udsending i Nordirak

På en madras i et overfyldt sportscenter ligger den ti dage gamle dreng Ivan. I baggrunden hviler hans mor Heba sig med lukkede øjne, mens hendes søster kigger efter den lille nye. Støjniveauet i rummet er højt, og der er et virvar af mennesker. Flere hundrede familier bor midlertidigt i centrets haller og træningsrum, der ligger i Ankawa i udkanten af Erbil i Nordirak. Alle er de blevet gjort til flygtninge af Islamisk Stats (IS) voldelige styrker.

Starten på Ivans liv er langt fra det, den blot 22-årige mor havde forestillet sig for sin førstefødte. Ivan blev taget ved kejsersnit, men selvom operationen gik fint, så tager det tid at genvinde kræfterne. Søsteren Christine fortæller, at Heba har modtaget medicin, men at hun har svært ved at nyde det lille nye liv, når de ikke er i deres hjem. Hebas mand er i hovedstaden Baghdad for at tage sig af sin syge far.

”Folk skændes hele tiden her,” siger Christine. Det mærkes da også tydeligt, at folk er anspændte. Der opstår let små stridigheder mellem de mange flygtede, og det gør det svært for den nybagte mor at finde ro. Alle bekymrer de sig – ligesom Heba – for hvad fremtiden vil bringe.

Danmission støtter nødhjælpsarbejdet i Nordirak gennem med den kaldæiske kirke. Tak for din støtte til Ivan, hans mor og andre flygtninge som dem. Behovet er stort – og rigtig mange har støttet vores indsats i Nordirak.

[onlinedonation id=”323″]