Danmission har kåret Årets Ildsjæl 2014

Årets Ildsjæl - Mette Bjerregard - fik statuetten af formand Peter Fischer-Møller.

Søren Kjeldgaard

Danmission har kåret Årets Ildsjæl 2014

Formand Peter Fischer-Møller holdt spændingen til det sidste, da han til festaftenen på Danmissions repræsentantskabsmøde afslørede, hvem der er Årets Ildsjæl i Danmission: Tillykke til Mette Bjerregaard fra Danmission Genbrug i Roskilde.

”En ildsjæl brænder for sagen. Heldigvis har Danmission mange ildsjæle, og mennesker bliver sat i brand for Danmissions arbejde på mange måder,” sagde formand Peter Fischer-Møller i aftes, inden han afslørede, hvem der er Årets Ildsjæl 2014.

”Men årets ildsjæl brænder ikke bare i dag og i år. Danmission lever af de mennesker, som holder ved. Som kan blive ved med at brænde. Som kan se nye opgaver og kaste sig ud i dem, fordi de ikke kan lade være. Danmissions opgave er langtidsholdbar, og det er ildsjælene heldigvis også. Og det er Årets Ildsjæl,” sagde han.

Der er kommet mange gode forslag til Årets Ildsjæl. Der er blevet peget på mennesker over hele landet, som hver især fortjener anerkendelsen. Men Danmission har kun én statuette. Der skal vælges – og det har ikke været let.

”Alligevel er Årets Ildsjæl, som er indstillet fra flere sider og af mange, noget helt særligt. I en af indstillingerne stod der: ”Oser af ro, idérig, med karisma, venlig men bestemt, engagement, overblik, samler trådene,” sagde han og afslørede, at Årets Ildsjæl er at finde inden for genbrug.

”Årets Ildsjæl har i det forløbne år gjort en stor indsats i forbindelse med åbningen af en ny butik. På Københavnsvej i Roskilde. Og Årets Ildsjæl er … Mette Bjerregaard. Mette Bjerregaard er formand for Genbrugsråd Øst, aktiv i de lokale butikker i Roskilde og har igennem årene gjort et stort arbejde for at videreuddanne butiksmedarbejdere ved kurser bl.a. ”Liv i Kludene”. Desuden har hun også stillet sig til rådighed for udvalgsarbejde i Danmission Genbrug på landsplan,” lød det fra formand Peter Fischer-Møller, som lykønskede Mette Bjerregaard, men også takkede alle ildsjælene i Danmission, som brænder igennem og brænder længe.

Årets Ildsjæl blev kåret på festaftenens lørdag på repræsentantskabsmødet, som afvikles 6.-7. september.

Festaftenen var i øvrigt båret af 150 års jubilæet for missionen i Indien.

Og så blev Danmissions nye ambassadør præsenteret. Sanger og korleder Laura Kjærgaard tog deltagerne med storm, da hun førte an i sangen “Amazing Grace”, mens levende lys blafrede fra de mange hænder.

Klik her og se et glimt fra festaftenen