Mor til hundredvis af børn

Læs historien om missionær Karen Gormsen og om hendes kinesiske gadebørn, som fik et hjem helt tilbage i tiden før den kommunistiske revolution i Kina

Karen GormsenMissionær Karen Gormsen blev udsendt til Kina af Det Danske Missionsselskab i 1906 som sygeplejerske, hvor hun var med til at oprette et hospital. I Kina var det på den tid almindeligt, at forældre med en stor børneflok solgte en eller flere af deres døtre til bordeller. Og uønskede eller syge spædbørn blev som oftest kvalt eller lagt ud i bjergene til de vilde hunde. Karen Gormsen havde tidligt taget en moderløs pige til sig. Nogen tid efter lå en seksårig pige ved hospitalets port med koldbrand i sine bundne fødder. Karen Gormsen tog også hende til sig, og de to børn blev til flere. Resultatet blev, at hun i 1916 oprettede et børnehjem. Frem til 1950, da hun måtte forlade Kina, blev hun på en måde mor for rigtig mange børn, og rigtig mange af hendes børn og børnebørn kan takke hende for, at de overhovedet er til.