Kaffe og kage giver godt 50.000 kr. til Danmission

Kaffe og kage giver godt 50.000 kr. til Danmission

I uge 31 stod mange frivillige klar på Strøget i København til at skænke en kop kaffe og sælge et stykke kage til fordel for Danmission.

Midt på strøget i København ligger en flot gammel kirke. Helligåndskirken er stor. Rundt om kirken er der smukt. Brosten, bænke, hyggekroge, træer og buske – og flere mindestene.  Et dejligt sted at holde en pause på sommervarme dage.

Ude på Strøget er der tusinder af turister. Når solen lægger sine varme stråler ned over Strøget og Helligåndskirken er der mange, der gerne vil stoppe op for at få en kold vand eller lidt at spise.

Derfor har Danmission – sammen med andre kirkelige organisationer – holdt café på Strøget foran Helligåndskirken. Sådan har det været i mange år.

Med Danmissions ’ildsjæl’, Gurli Jensen, i spidsen for 25 frivillige bliver der bagt og smurt i Helligåndshusets køkken. Og mange forskellige ildsjæler bager kager og gode sager. Alt – sandwich, drømmekager, kringler, lagkager og meget mere – stilles til skue og faldbydes på pladsen foran Helligåndskirken, og mange – rigtig mange – stopper op og lader sig friste. Det betyder penge i kassen!Sommercafe 2014

I år var det sommervarmt hele ugen, og i ’Helligånds-caféen’ blev det til en omsætning på næsten 75.000 danske kroner – og en del fremmedvaluta! Alt sammen gode penge. Nettoindtjeningen til Danmission blev i år på godt 50.000 kroner.

Gurlis lagkager sælges i dusinvis, og kringlen går som varmt brød. Naturligvis, for den er friskbagt! Øl, vand og cola bliver skyllet ned. Og kaffe, the, saftevand og is-the er til glæde for mange turister. Alt nydes i skyggen undr træerne ved Helligåndskirken på Strøget i København.

Ind imellem bliver der også tid til at fortælle om Danmission arbejde for at frigøre børn fra arbejde i Egypten, så de kan komme i skolen.

25 frivillige glæder sig over, at det igen i år blev muligt at indtjene café-penge til Danmissions vigtige arbejde.

Skrevet af Lis og Leif Munksgaard, København