Danmission hjælper med at klinke skårene

Danmission hjælper med at klinke skårene

Lystfartmuseet i Hobro inviterer 5.-8. august til kreativt urtepottemageri sammen med Danmission Genbrug Svenstrup

I denne uge ser et nyt samarbejde mellem Danmission Genbrug Svenstrup og Lystfartøjsmuseet i Hobro dagens lys. Fra tirsdag 5. til fredag 8. august kl. 11-15.30 kan gæster på museet på havnen udfolde deres kreative evner ved at lave deres egne mosaik-urtepotter af genbrugsporcelæn. Samarbejdet består i, at museet står for selve arrangementet, mens det er genbrugsbutikken, der leverer gammelt porcelæn til formålet, der efter sigende skulle være ganske simpelt. Alt du skal gøre er at medbringe er par urtepotter, så bliver porcelæn og øvrigt materiale stillet til rådighed.

Sådan gør man: Find en gammel urtepotte, fugt den og læg derefter et lag fliseklæb på. Slå gamle tallerkener eller andet porcelæn i passende stykker og lav en mosaik. Jo mindre porcelænsstykkerne er, des nemmere er det at få mosaikken jævn. Lad mosaikken tørre nogle timer. Bland en multifuge af den slags, man fuger fliser med, og smør fugen godt ned mellem porcelænsstykkerne. Vask overskydende fugemasse af med en svamp og vand. Lad tørre natten over – og urtepotten er klar til brug.