Genbrug flytter med hjemmefra

Genbrug flytter med hjemmefra

Billigt køkkengrej og unikke sammensætninger! I Danmission Genbrug er der masser af ”guld” at finde for unge, der i disse måneder forbereder at flytte hjemmefra.

Af Louise Bak Søndergaard, studentermedarbejder

”Nej se, det der verdenskort!” 21-årige Cathrine Breinholt afbryder begejstret sig selv midt i en sætning, idet hun spotter et flot kort i den anden ende af Genbrugsland i Holstebro. Turen er i dag gået til Danmissions genbrugsbutik for at finde mulige flytte-hjemmefra-sager til køkkenet – og der er nok at vælge imellem! Straks Cathrine træder ind i den 475 m2 store genbrugsbutik i den vestlige del af Holstebro, får hun øje på ting, hun synes om. Det første, der kommer i kurven, er fem brune kaffekrus, som hun finder på en reol med blandede køkkensager – krusene viser sig at være fra Day Birger Et Mikkelsen – til 5 kr. stykket. Og så er vi i gang! Fra de bugnende hylder med køkkenudstyr udvælges der hurtigt mere til kurven: et ildfastfad, en kagerulle, syv sæt Gense bestik og ikke mindst en ægte rød Margrethe-skål til bare 20 kroner!

Plads til kreativiteten

Kendetegnende for Cathrines tur rundt i butikken er, at hun nysgerrigt får øje på en vare, står og overvejer, om hun synes om den, og om hun har noget i forvejen, den passer godt sammen med. Efter denne metode ender også to retro-keramikskåle i indkøbskurven – á 10 kroner. ”Der er god mulighed for at være kreativ,” som hun siger. Tendensen med at finde sager, der har historie og sjæl, genkender butikschef Conny Andersen, der skønner, at cirka halvdelen af deres unge kunder går efter ”noget med sjæl”, mens den anden halvdel primært køber mere traditionelle varer. De gængse køkkenting kommer da også i Cathrines kurv: fx en dåseåbner og en palet til hver 3 kroner, en ostehøvl til en 10’er og en gryde med låg for kun 30 kroner – til samme pris finder hun også hele 10 fine glas. Kreativiteten kommer dog hurtigt i spil igen, da Cathrine kigger glasskåle – her sammensættes tre forskellige skåle til et fint sæt. Der er nemlig masser af utraditionelle løsninger at finde i genbrugsbutikken. ”Når man går i genbrug har man en ide om, at man finder unikke ting. Og jeg kan godt lide tanken om at have noget, som ikke alle andre har,” siger Cathrine.

Nye varer hver dag

Møbelafdelingen bliver også lige kigget igennem for kup, og som altid tjekker Cathrine lige, om genbrugsbutikken har fået det 70’er spejl, hun drømmer om. Det bliver dog ikke fundet i dag. Men som butikkens bestyrelsesformand Helga Hedevang siger, gælder det om at komme forbi ofte, da der kommer nye varer ind i butikken flere gange dagligt. Og fx teaktræsmøbler og køkkengrej ryger særligt hurtigt i august, når unge som 21-årige Cathrine fylder flyttekasserne. Turen rundt i butikken slutter ved kogebøgerne, som koster 5 kroner stykket, og to styks kommer i kurven. Tiden går hurtigt i Genbrugsland, hvor der er masser at sanse, og hvor kun opfindsomheden og kreativiteten sætter grænserne for de unikke sammensætninger, som sammen med billige gængse køkkenredskaber fylder godt op i flyttekasserne med udstyr. På vej ud af butikken stopper Cathrine endnu engang op og bøjer sig ned – har hun mon lige spottet sin nye skammel? Hvem ved… Find din nærmeste genbrugsbutik – klik her