Ny animationsfilm om konflikter og konfliktløsning

Ny animationsfilm om konflikter og konfliktløsning

Videoen er skabt af deltagere fra Danmissions dialogprogram ‘Leaders for interreligious Understanding’ (LIU) 2013. På pædagogisk vis fremstiller filmen nogle af de udfordringer, der skaber konflikter, og hvordan man kan tage skridt i retning mod at løse konflikterne

Historien udspiller sig i en skolegård og er en samtale mellem tre drenge og en lærer. Drengene hedder Ahmed, Benjamin og Christian, og de tilhører hver deres religion – hhv. islam, jødedommen og kristendommen. I filmen hjælper læreren drengene til at forstå både deres egne konflikter og de større konflikter mellem de tre verdensreligioner.

LIU-programmet sætter fokus på, hvordan inter-religiøs dialog kan være et redskab til at skabe fred og sammenhængskraft. Dette både internt i og mellem samfund. LIU’s deltagere er unge fra Egypten, Danmark, Libanon og Syrien, der gennem et år tager del i en kombination af seminarer og workshops, onlinekurser og praktiske lokalprojekter, udarbejdet og implementeret af deltagerne selv i deres eget lokalområde – filmen her er et af dem.

Programmet er et samarbejde mellem organisationer fra alle fire lande og finansieres af Udenrigsministeriet gennem Det Arabiske Initiativ.

Læs mere om LIU her.

 

Manuskript af Niels Valdemar Vinding – læs mere om ham her.

Animation af Benimation – læs mere her.

Produceret af Leaders for Interreligious Understanding (LIU).