Danmission hjælper cyklon-ofre i Madagaskar

Nødhjælp nytter! Bønner, tæpper, sæbe og myggenet er blandt den nødhjælp, Danmission har givet ofrene for cyklonen, som i marts ramte Madagaskar.

Cyklonen “Hellen” ramte Madagaskars nordkyst 31. marts tidlig morgen med en vindstyrke på 290 km i timen. Konsekvenserne lød på 3 døde, 9 savnede og 1736 hjemløse. Danmission har sendt nødhjælpsmidler via Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U, til det kriseramte område, hvor vi hjælper 1.080 familier.

Læs blog fra Rune Bach, udsendt af Danmission til Madagaskar, hvor han bl.a. fortæller om Anny, som måtte flygte med sine børn, da cyklonen ramte, og hendes hus forsvandt i oversvømmelserne.

Anny og hendes 6 børn har fået nødhjælp fra Danmission

Anny og hendes 6 børn har fået nødhjælp fra Danmission

Anny bor nu hos nogle venner med sine seks børn. Via Danmission har hun fået: 9 kilo bønner, tøj til børn og voksne, tæppe til børn og voksne, sæbe og myggenet. Det sikrer familien mad i den akutte krise, men hun har også fået nok bønner, så hun har kunnet plante nogle af dem, som bliver til bønnetræer og kan høstes inden for en overskuelig fremtid. På den måde kan hun skabe et lille levegrundlag ud af hjælpen, fremtiden ser lidt lysere ud, og hun har lidt mere mod.

Klik her og læs bloggen