Gospel Aid gav gåsehud i flere omgange - af fryd

Gospel Aid gav gåsehud i flere omgange - af fryd

For tredje år i træk afholder Danmission og The Gospel Fellowship Gospel Aid på Nytorv i København. Overskuddet går til udsætte børn og deres familier i Egypten.

Af Kristine Højsager, kommunikationsmedarbejder og frivillig i Danmission

Der er fuld gang i den på scenen og på markedspladsen på Nytorv på Strøget i København allerede inden den første koncert. ”Revelation” er første kor på scenen klokken 11.15, og de gør i løbet af ingen tid den gode stemning på pladsen endnu bedre. Det er svært ikke at blive i godt humør, når der står en flok glade mennesker og synger. Koret ledes af Sofie Hermind, som sørger for, at tilskuerne får en god start på dagen.

”Hvis du sidder og keder dig tirsdag og torsdag aften, så lad være med det. Kom og vær med i vores kor i stedet,” lyder opfordringen fra hende efter koncerten.

 

Korleder Sofie Hermind, GospelAid 2014

Korleder Sofie Hermind, GospelAid 2014

At dømme efter de glade ansigter og store smil på scenen og blandt tilskuerne, så er der bestemt noget om snakken om, at man bliver glad i låget af gospel, uanset om man står på scenen eller er med som tilskuer.

 

Gåsehud i flere omgange

I Sankt Andreas Kirke – et kvarters gang fra Strøget – er der workshop for de mange kor, som samtidig øver sig til den store støttekoncert om aftenen. Kirken er fuld af sangere, og tenorer, sopraner og alter kan fylde hele bænksektioner selv. Det er et fascinerende syn, og engagementet er ikke til at tage fejl af.

Bo, Michael og Stig synger i ”Copenhagen Gospel Singers”, der ledes af Laura Kjærgaard. De tre herrer er alle med til GospelAid for første gang.

”Det er rigtig fedt med akustikken i kirken,” fortæller Bo. Michael er enig i, at det er noget særligt at være så mange.

”Jeg har allerede fået gåsehud flere gange,” siger han.

De tre tenorer, som man næsten fristes til at kalde dem, er helt enige om, at Laura Kjærgaard er utrolig dygtig til at lede koret.

Skønt at kunne hjælpe

Peter Dyhr er præst i gospelkirken The Gospel Fellowship, og i år har han for første gang været koordinator på GospelAid. Han synes, det er fantastisk, at alle de mange gospelsangere kan være sammen om at gøre en forskel.

”Det er ikke altid let at gøre noget som enkeltperson. Men sammen kan vi alle være med til at gøre en forskel. Nogen har været i gang med at planlægge et helt år, andre i et par uger, og nogen er blot med i dag. Det er rigtig fedt, at de 150 frivillige lægger så stor en indsats,” siger Peter.

Pengene fra projektet går til Danmissions indsats for udsatte børn og deres familier i Egypten. Det er tredje år i træk, at GospelAid støtter det samme projekt. Det gør det muligt at følge udviklingen for børnene flere år i træk. Pengene går blandt andet til skolegang, som mange af børnene ellers ikke får, fordi de arbejder, men også til at give bedre arbejdsvilkår for de børn, som er nødt til at arbejde. Derudover arbejder Danmission for, at børnene og deres familie kender og kan kæmpe for deres rettigheder.

”Det skønt at kunne hjælpe nogen, der har virkelig meget brug for det,” tilføjer Peter.

På gospelcruise

Som noget nyt i år er det muligt at tage på gospelcruise med de kanalbåde, der står for havnerundfart i København. For beskedne 100 kroner kan man komme med på en særlig tur, der ledsages af et kor hele vejen.

Johnny og Lissy bor til daglig i Esbjerg, men er i København i denne weekend. De hørte tilfældigt om gospelcruiset. Lissy fortæller, at hun hører gospel til dagligt, når hun kan komme af sted med det, og derfor benyttede de sig af chancen for at komme med denne gang.

På gospel cruise 2014

På gospel cruise 2014

 

GospelAid kulminerer lørdag aften med en stor støttekoncert i Københavns Domkirke klokken 20. Restbilletter sælges ved indgangen.