Syriens børn malede også æg i påsken

Syriens børn malede også æg i påsken

Det Danmission-støttede børnecenter fejrede påske og satte fokus på fred

I marts måned 2014 åbnede børnecenteret Syrian’s Children Center i landsbyen Hab Nemra med støtte fra Danmission. Efter mere end tre års konflikt er behovet for åndehuller for landets børn fortsat stærkt stigende. Gennem leg og musik arbejdes der med børnenes forståelse af fred og religion.

Hvordan lærer man at elske hindanden? Hvad betyder Guds kærlighed til mennesket? Og hvad har ubegrænset kærlighed og ofringer med hinanden at gøre? Det er store spørgsmål. Men på biskop Elias Toumes børnecenter i det nordvestlige Syrien, kan selv livets allerstørste spørgsmål trækkes ned i børnehøjde. Som altid er metoderne musik, sang og leg, og i sidste måned fik det hele et lille ‘påske-twist’.

De cirka 50 børn, der kommer i børneklubben to gange ugentligt, har pustet og malet æg. Herefter blev de farverige æg hængt op i træerne omkring kirken – en oprindeligt tysk tradition der har spredt sig jorden rundt, men dog ikke er så udbredt i Danmark.

Børnecenteret drives med støtte fra Danmission og ledes af biskop Elias Toume. Centeret er tilknyttet hans kirke i landsbyen Hab Nemra, der ligger i den kristne dal Wadi Al Nasara i den nordvestlige del af landet. Konflikten i Syrien er en af nutidens største humanitære katastrofer med store konsekvenser for den civile befolkninger. Ifølge FN har mere end 6,5 millioner syrer behov for nødhjælp og børn er blandt de allermest udsatte.